Utrecht is de meest fietsvriendelijke stad ter wereld

23 juni 2020 De Nederlandse stad Utrecht is de meest fietsvriendelijke stad ter wereld. Dat is consistent met de Bicycle Cities Index 2019, een onderzoek uitgevoerd door digitale verzekeringsmaatschappij Coya, dat de omstandigheden voor fietsen in 90 steden over de hele wereld werden geanalyseerd, ondersteund door 16 indicatoren in zes hoofdcategorieën: weer, fietsgebruik, criminaliteit en veiligheid, infrastructuur, delen en evenementen.
statista-worlds-most-bicycle-friendly-cities


23 juni 2020 De Nederlandse stad Utrecht is de meest fietsvriendelijke stad ter wereld. Dat is consistent met de Bicycle Cities Index 2019, een onderzoek uitgevoerd door digitale verzekeringsmaatschappij Coya, dat de omstandigheden voor fietsen in 90 steden over de hele wereld werden geanalyseerd, ondersteund door 16 indicatoren in zes hoofdcategorieën: weer, fietsgebruik, criminaliteit en veiligheid, infrastructuur, delen en evenementen. Utrecht krijgt gezelschap van acht andere Europese steden in de top 10, met Hangzhou (China) als enige niet-Europese steden in de buurt van de hoogste van de ranglijst.

Amerikaanse steden zijn opvallend afwezig in de hoogste 10 met San Francisco de hoogst gerangschikte Amerikaanse stad op de 39e plaats. Portland en Seattle behoren ook tot de hoogste 50, maar over het algemeen moet worden gezegd dat Amerikaanse metropolen niet bijzonder fietsvriendelijk zijn. Of dit nu te maken heeft met het feit dat de meeste Amerikanen nog steeds met de auto naar hun werk pendelen of dat Amerikanen de auto nemen vanwege de matige fietsinfrastructuur misschien een klassiek kip / ei-probleem is, het is moeilijk te zeggen welke er het eerst was. Het lijkt echter veilig om te vermelden dat het gebruik van fietsen voor dagelijks vervoer cultureel meer diepgeworteld is in Europa dan in de VS, en daarom is het geen verrassing dat Europese steden de ranglijst domineren.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden