Magento en CRM E-Commerce Specialist

Vicus trekt grotere jas aan

Vicus betrok op 1 maart 2011 haar nieuwe pand op de Amsterdamseweg 16 te Amersfoort. Vicus is nu klaar voor de volgende groeifase.

Open Source dienstverlener Vicus is verhuisd en de medewerkers zitten nu kiplekker in hun frisse nieuwe pand. Van 3 kamers is Vicus nu naar 5. Ze hebben nu een heuse ontvangstbalie met planten en zelfs een zitje om eventueel wachtende gasten te vermaken. Alle boeken zijn nu opgeslagen in de bibliotheek en lunchen hoeven we niet meer achter hun bureau.

Ruimte voor groei

Vicus beschikt nu over meer werkruimte voor onze servicedesk en ontwikkelaars, een eigen kamer voor het secretariaat en een eigen kamer voor de verkoop binnendienst. Daarnaast beschikken we nu over twee eigen vergaderkamers die ook voor trainingen en workshops kunnen worden gebruikt en een ruimte voor het geven van trainingen en presentaties tot 30 man. Met het oog op de toekomst hebben we in hetzelfd pand een optie op nog een aantal kamers.

Doorwerken en kwartier maken

Terwijl in het oude pand de laatste teamleden doorwerkten waren in het nieuwe pand de kwartiermeesters bezig om het allemaal in orde te maken. Internet, schoonmaak, schilderwerk, nieuw meubilair et cetera. Door studenten van het ROC zijn de netwerkverbindingen naar alle kamers gecontroleerd en in orde gemaakt als onderdeel van een praktijkopdracht. Schoonmaakbedrijf FixIt heeft perfect werkt afgeleverd; alles is nu spik en span. De laaste week van februari zijn we dan ook echt verhuisd.

Overgang van telefoon niet vlekkeloos

Maar ja dan de telefoon…. Denk je dat je alles goed regelt door je verhuizing met je bedrijf weken van te voren aan te geven. Helaas konden de telecom monteurs in het nieuwe pand niet het juiste draadje vinden. Helaas heeft de Telco ook besloten om de doorschakeling naar ons call center uit te zetten waardoor we dus totaal onbereikbaar waren en u zelfs een boodschap hoorde dat het telefoonnummer was vervallen. Gelukkig zijn we nu al weer sinds 2 maart op het bekende nummer bereikbaar. In elk geval namens de telecom bedrijven hun excuses. Complimenten overigens voor de medewerkers van xs4all die zelf spontaan voorstelde om de internetverbindingen naar de twee panden enige tijd te overlappen en vervolgens te zorgen dat we in het nieuwe pand direct internet hadden. We konden dus wel doorwerken.

Vicus bestaat sinds 2003

In 2003 is Luuk Roovers gestart op de spreekwoordelijke zolderkamer. In 2005 is het bedrijf verhuisd naar het Stationsplein te Amersfoort. In 2010 is Vicus geroemd als snelle groeier. Nu in 2011 is Vicus een professionele ICT dienstverlener gespecialiseerd in e-commerce en CRM. De belangrijste ondersteunde Open Source pakketten zijn Zen Cart, vtiger CRM, Magento en phpList. Daarnaast ondersteund Vicus voor een aantal klanten WordPress, SugarCRM, KnowledgeTree, LimeSurvey en TYPO3. Vicus volgt hierbij het door haarzelf ontwikkelde e-commerce succesmodel en een innovatieve referentiearchitectuur.

Vacatures

Door onze groei hebben wij momenteel vooral vacatures voor Magento ontwikkelaars, Magento templatebouwers, Zen Cart ontwikkelaars, vtiger CZRM ontwikkelaars, CRM-adviseurs en PHP-ontwikkelaars (XML, SOAP, REST).