Magento en CRM E-Commerce Specialist

Magento stopt ondersteuning voor Magento 1 – blijf online tot juni 2023

Magento Corp biedt vanaf 1 juni 2020 geen veiligheidspatches updates of upgrades meer voor je huidige Magento 1 webshop.

Magento Corp biedt vanaf 1 juni 2020 geen veiligheidspatches updates of upgrades meer voor je huidige Magento 1 webshop.

Vicus kan jou helpen om

  • te migreren naar Magento 2;
  • je bestaande Magento 1 webshop nog tot minimaal juni 2023 online te houden met de support van Vicus;
  • over te stappen naar WooCommerce met support van Vicus;
  • over te stappen op een Saas platform.

Als je webshop nu nog op Magento 1 loopt heb je vier verschillende opties. Je kan door blijven draaien op Magento 1 totdat je zover bent om te upgraden of overstappen naar Magento 2. De twee andere opties zijn om je webshop over te zetten naar WooCommerce of over te stappen naar een Saas platform.

Optie 1: Blijf op Magento 1

Als het qua budget of planning op dit moment niet uitkomt om je webshop te upgraden naar Magento 2 kun je nog een paar jaar op Magento 1 doordraaien met de hulp en ondersteuning van Vicus. Vicus zet zich in om Magento 1 nog minimaal tot juni 2023 in de lucht te houden en maakt daarover ook afspraken met Hostingpartijen en andere dienstaanbieders.

Vicus heeft meer dan 12 jaar ervaring met Magento en kan jou verder helpen zodat je webshop gewoon veilig online blijft.

Optie 2: Migreer naar Magento-2

Het is natuurlijk het beste als je overstapt naar de meest recente stabiele versie van Magento 2. Voor veiligheid, maar ook omdat je gewoon kunt blijven profiteren van nieuwe ontwikkelingen en updates.

Magento 2 is de nieuwe en verbeterde versie van Magento 1. Magento 1 werd voor het eerst in 2007 gelanceerd en is het grootste platform of webshops mee te bouwen. In 2015 werd Magento 2 geïntroduceerd en sindsdien zijn er veel verbeteringen aangebracht in de software zelf.

Vicus heeft veel kennis van de ontwikkel code en dit is erg van belang als je gaat migreren naar Magento 2. Dit komt omdat er aanpassingen moeten worden gemaakt in de code als je overstapt naar Magento 2. Door de vele nieuwe beschikbare functies in Magento 2 is een investering van tijd en geld nodig om je webshop over te zetten naar Magento 2. Vicus helpt met je met het overzetten en onderhoud zodat je webshop snel blijft en altijd up-to-date is.

Optie 3: Migreer naar WooCommerce

WooCommerce is een populaire webshop plug-in voor WordPress. WooCommerce begon in 2008 als simpele plug-in die inmiddels is uitgegroeid tot een grote community plug-in met veel mogelijkheden. Zo zijn er ook veel WooCommerce plug-ins beschikbaar om je webshop te verbeteren én kun je werken met verschillende gratis of betaalde plug-ins of themes.

Vicus helpt met de migratie van Magento 1 naar WooCommerce. Door onze jaren ervaring weten wij precies hoe je dit moet overzetten zodat je WooCommerce optimaal kan gebruiken.

Optie 4: Migreer naar een Saas Platforms

Lightspeed en Shopify zijn bekende een SAAS (Software-as-a-Service) oplossingen. Dit zijn kant en klare oplossingen die via het internet worden aangeboden in de vorm van licenties. Je neemt een abonnement af. Je hebt vrij weinig kennis nodig van code. Het Lightspeed en Shopify platform is hiermee uitermate geschikt voor beginners. Zo kun je bijvoorbeeld een thema kiezen uit de theme store en hiermee je webwinkel inrichten. Heb je kennis van code? Dan kun je kiezen voor een uitgebreider abonnement met meer functies die je dan bijvoorbeeld in de code zelf kunt aanpassen.

Welke optie kies jij? Wil je een vrijblijvend advies? neem dan contact op met Vicus!

Laat een reactie achter