Detailhandel

combineer winkel met een webshop

Vicus heeft al sinds 2009 ervaring met het maken van webshops voor retailbedrijven. Door de verplaatsing naar online is het aantal fysieke winkels flink gedaald. Elke fysieke winkel heeft één of meerdere webshops of is overgestapt naar online.

Als ex-retailer kan ik met je meepraten en denken. In diverse winkels ben ik opgeklommen van vakkenvuller tot bedrijfsleider. Zo weet ik wat er in een winkel gebeurd, de leuke en minder leuke kanten.

Luuk Roovers directeur Vicus Luuk Roovers, e-commerce en crm adviseur

Toename webshops detailhandel

juiste mix van kanalen

De detailhandel moet verder dan winkelconcepten kijken en de juiste kanalenmix (internet, mobiele telefoon, interactieve TV etc.) kiezen. Internet is een feit, waarbij schaalgrootte en efficiency cruciaal zijn. De consument gebruikt internet voor productinformatie, prijsvergelijking en aankopen.

Multichannel strategie

Multichannel strategie is een vereiste om bestaande klanten te houden en nieuwe klanten aan te trekken. Met de opkomst van nieuwe kanalen moet de detailhandel zichzelf aantrekkelijker maken om consumenten aan te trekken en te houden.

Winkel krijgt nieuwe functie

De vraag wat de functie van de winkel is in het gehele verkoopproces is cruciaal voor de propositie (bv. sociale ontmoetingsplaats, waar klanten elkaar kunnen ontmoeten en geamuseerd kunnen worden).

Combineer je fysieke winkel met een webwinkel

Als winkelier worstel je wellicht met de vraag hoe je fysieke winkel en een webshop naast elkaar ingezet kunnen worden. Wij laten je graag zien dat een fysieke winkel en een webshop elkaar versterken. Vicus heeft diverse winkels geholpen met het toekomstbestendig maken van hun organisatie met gericht advies en het bouwen van een of meerdere professionele webwinkels. Deze webwinkels zijn door Vicus voorzien van fraaie productafbeeldingen, een catalogus, wervende teksten en een snel afrekenproces.

Internet is een feit. Multichannel wordt steeds belangrijker. Steeds meer consumenten en detaillisten zijn vertrouwd met online winkelen. Het inzetten van de juiste kanalenmix zal consumenten sneller verleiden tot koop. Internet is het belangrijkste oriëntatiekanaal, maar veel consumenten willen een nieuwe aanschaf nog steeds zien en voelen op de winkelvloer. Voor herhalingsaankopen is internet uitstekend geschikt.

Het consumentengedrag verandert steeds sneller (bijvoorbeeld 24/7 online, multitasking, community buying, multichannel). Consumenten vragen naar sfeer en beleving. Hoge huur, bereikbaarheids- en/of bevoorradingsproblemen leiden tot een winkellocatie buiten de bestaande winkelcentra.

Een online winkel kan u extra omzet opleveren. Sterker nog, uw klanten verwachten inmiddels niet anders. Maar dan wilt u wel een webshop die minstens zo representatief is als uw ‘stenen’ winkel en die u geen dubbele administratie oplevert.

Logo vtiger crm

Hoger rendement met CRM

Via Marketing- en Sales automation verzamel je meer informatie en stuur je geautomatiseerd meer informatie op het juiste moment naar je klant of prospect. Als je meer weet van je klanten en prospects, kun je ze ook beter helpen.

Lees meer >
Magento webshop laten maken

Prima webshop met Magento

Met Magento heb je het beste webshopsysteem, ruim 28% van de webshops is gebouwd in Magento en dat is niet voor niks. Magento bevat immers alles wat je nodig hebt!

Lees meer >

Meer verkopen via webwinkel

Je hebt een website en daarnaast heb je wellicht behoefte aan het uitbreiden van jouw dienstverlening door het online verkopen van producten.

Succesmodel voor resultaat

Van idee tot implementatie, van omzet genererende activiteiten tot logistieke optimalisatie. Ons e-commerce succes model dient als leidraad.

Neem er webshop bij

Een Magento webwinkel biedt vele mogelijkheden, zoals nieuwsbrieven, cross- en upsell, een catalogus, talen, valuta- en belastingstelsels.

Sluit webshop aan op kassa

Koppel je webshop aan je kassa of installeer een plug-in waarmee je ook in de winkel of op een beurs via je computer of tablet afrekent.

Administratie altijd actueel

Orders, klanten, artikelgroepen en artikelen, inclusief teksten en afbeeldingen synchroon met je administratie.

Vicus heeft ruime ervaring

Vicus heeft inmiddels meer dan 724 implementaties op het gebied van e-commerce en CRM op zijn naam staan.

Succesvolle projecten

Hebben wij je interesse gewekt?

Informatie aanvragen over Marktsegment detailhandel

Zoals je hierboven kunt lezen hebben wij ervaring in jouw branche. Maak snel een afspraak om ook jouw organisatie te laten excelleren. Over drie maanden ziet jouw organisatie er dan significant anders uit. Snel aan de slag? bel 033 461 1196 of vul onderstaande contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.