Gladiator Sports migreert van OScommerce naar Magento

Vicus heeft voor Gladiator Sports de overstap van osCOmmerce naar Magento mogen verzorgen.

Op zoek naar meer mogelijkheden

Gladiator Sports is de specialist als het gaat om paintball en alles wat daar bij komt kijken. Sinds 2015 zijn zij al klant van Vicus. Om hun onderneming verder te laten groeien zijn zij een webshop begonnen. Deze was eerst binnen de omgeving van osCommerce gebouwd. Op zoek naar een beter alternatief zijn zij toen in 2015 uitgekomen bij Vicus. Wij hebben voor Gladiator Sports het Magento 1 platform opgezet.

Spaarpunten meenemen

Vicus ondersteunt Magento al sinds 2007. Magento is geoptimaliseerd voor zoekmachines en heeft een professioneel catalogusbeheer en bijbehorende tools, zodat je makkelijk producten kan beheren. Ideaal voor een onderneming als dat van Gladiator Sports. Zij hebben een ruim assortiment die op deze manier goed bijgehouden kan worden. Voor de vormgeving is er samen gekeken naar de meest ideale template.

Gladiator Sports werkt met een spaarpuntensysteem. Het was helder dat dit overgenomen moest worden in de omgeving van Magento. Vicus heeft er voor kunnen zorgen dat de opgebouwde punten uit het oude systeem overgezet zijn naar de Magento omgeving. Hier was een klein stukje maatwerk nodig.

Vertrouwde functies

De Magento 1 omgeving werkt voor Gladiator Sports eenvoudiger dan de vorige omgeving. Magento 1 wordt echter niet meer door het moederbedrijf ondersteunt. Vicus levert deze service nog wel zolang de veiligheid gegarandeerd kan worden. In een later stadium kan gekeken naar een overstap naar Magento 2.

Door de installatie van diverse plug-ins zijn er opties bijgekomen. Zo kun je bijvoorbeeld zien in de front-end of een product wel of niet op voorraad is. En ook nu kunnen de klanten van Gladiator Sports weer spaarpunten opbouwen en besteden.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.