Het nieuwe werken 52 filevrije dagen slim werken slim reizen

Het lijkt zo makkelijk, een dagje per week minder met de auto. Maar hoe moet dat dan? Lodewijk de Waal, voorzitter van Platform Slim Werken Slim Reizen, wil zoveel mogelijk slim werkende en slim reizende Nederlanders. Daaromheen zijn inmiddels de nodige initiatieven ontstaan.
Het-Nieuwe-Werken_logo-1

Rij2op5 stimuleert om vaker op de fiets naar het werk te komen. Dat is goed voor de bereikbaarheid van elk kantoor, gezond voor alle medewerkers en goed voor ons milieu.

Go About geeft organisaties grip op mobiliteit. Met Go About plan je automatisch je reis. Na het inplannen van de afspraak berekend het programma de reistijd en zet deze in je agenda voor en na je afspraak. Go About houdt ook meteen de reiskosten en kilometers bij; lekker makkelijk bij het indienen van de kilometerdeclaraties.

‘Het kantoor in je tas’ in plaats van ‘ met de jas naar kantoor’ is de kortste manier om het werken in de toekomst te typeren, aldus Ton de Korte directeur van Het Nederlands Instituut voor Sociale Innovatie. Het door Gerald Essers in zijn boek ook wel ‘Nomad Working’ genoemd zal binnen enkele jaren de nieuwe realiteit worden.

Het Nieuwe Werken is een andere manier van samenwerken, ondersteund door moderne technologie. Mensen en organisaties gaan flexibeler om met werkomgeving en arbeidstijd. Mensen worden vrijer, voelen zich beter en worden daardoor productiever. Goede tools (zoals Vtiger CRM ) zijn essentieel om deze nieuwe manier van werken te ondersteunen. Vicus helpt u graag om deze voor u in te richten en uw organisatie te ondersteunen bij de implementatie.

Voordelen van het nieuwe werken:

  • Bepaal zelf je werktijden
  • Werk waar je wilt (kan het inspirerender?)
  • Gebruik je telefoon slim
  • Ben meer baas over je eigen baan
  • Werk slimmer samen

De tools moeten dus ondersteunen:

  • werken op mobiele telefoons en tablets (maar ook nog steeds op de computer op kantoor)
  • informatie delen moet eenvoudig gaan en vanzelfsprekend zijn
  • nieuwe eisen aan het inrichten, rekening houdend met rollen en rechten. Medewerkers moeten niet meer zien dan ze nodig hebben, maar om hun werk te kunnen uitvoeren liever ook niet minder.

Vtiger CRM voldoet aan deze voorwaarden.

Het kenniscentrum Werk & Vervoer van de vakorganisaties ondersteund werkgevers om met het nieuwe werken aan de slag te gaan.

Om de kans op file voor een bepaalde rit te voorspellen maak je gebruik van de file index.  Historische gegevens worden samengevoegd met de actuele weersomstandigheden.  De filetrend geeft weer hoe het huidige fileverloop is, zijn er files, nemen ze toe of af waar ontstaan ze en hoe ziet het er per regio uit?

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen