Een goede productfoto op je webshop kost tijd

digikam

Hoeveel tijd ben je kwijt aan het maken van een goede productfoto voor op je webshop inclusief het nabewerken en plaatsen  van die foto? Die vraag is in de praktijk een beetje lastig te beantwoorden. Want heb je een webshop met kleding/mode, wat wil je dan wel en wat niet weghalen uit de foto? Oftewel: wat wordt de uitsnede? Photoshop is vrij geavanceerd en heeft vaak al moeite met sommige delen.

Hoeveel tijd een foto mag of hoeft te kosten hangt ook af van je werkwijze en wat je kwaliteitseisen zijn. Over kwaliteit valt natuurlijk te twisten, maar vaststaat dat als je geen net werk aflevert, de foto niets toevoegt. Sterker nog, dan is het beeld eerder anti-reclame op je webshop en kun je dat beeld beter niet plaatsen.

Ok, je hebt een goede foto gemaakt en die netjes bewerkt en uitgesneden, maar dan ben je er nog niet. Want het plaatje moet ook nog in het betreffende formaat van de foto worden gepositioneerd en in het juiste formaat worden opgeslagen. Ook dat kost enige tijd.

De totaal te besteden tijd hangt af van het product; bij kleding komt er altijd aardig wat werk bij omdat deze nu eenmaal niet altijd even netjes binnenkomt. Laten we eens  uitgaan van een praktijkgeval met een jurk en een optelsommetje maken:

  • Strijken of stomen                     5 minuten
  • Pop uit- en aankleden               4 minuten (duurt weer iets langer bij een jasje waar ook
    een broek een T-shirt bij moet)
  • 4 foto’s                                          3 minuten
  • Photoshoppen 4 foto’s              10 minuten (tassen en witte items kunnen wel 15
    minuten duren)

Dit alles duurt voor 4 foto’s ongeveer dus 22 minuten. En dan moet je het er nog opzetten en in één of meerder talen er een tekstje erbij zetten. Als we ervan uitgaan dat dat zo’n 5 minuten kost komt het totaal uit op 27 minuten voor 4 foto’s. Oftewel nog geen 7 minuten per plaatje. Als de kwaliteit daarbij goed is, lijkt ons dat zeker de investering waard.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden