E-commerce architectuur met King en Magento

Als organisatie heeft u het besluit genomen een webshop te beginnen die u aan uw King administratie en in een later stadium wellicht aan een passend CRM systeem wilt koppelen. De eerste stap die u hierbij zet is het kiezen van een passende e-commerce architectuur. Vicus biedt verschillende basisarchitecturen. Van één webshop aan één King-administratie tot vele webshops aan verschillende King-administraties, al dan niet met onderlinge boekingen tussen groothandels en detailhandelsadministratie en al dan niet gekoppeld met het vtiger CRM-systeem. Vicus realiseert graag uw totaaloplossing met King en het Magento e-commerce platform.
koppeling-magento-king-mage2king-v03_banner

De architectuur kan geheel naar eigen inzicht en eigen tempo worden ingericht en uitgebreid. Stap voor stap bouwen aan het succes van uw organisatie door het kiezen van de door u gewenste, maar voornamelijk bij uw organisatie passende architectuur.

E-commerce Architectuur King aan Magento

Laten we beginnen bij de koppeling van uw King aan uw Magento, wat is hier mogelijk? Uw boekhouding wordt door deze koppeling samengevoegd met uw webwinkel.

De koppeling heeft als voordeel dat uw artikelen en voorraden uit King automatisch worden bijgehouden in uw webwinkel. En orders en klantgegevens worden automatisch in King opgenomen. Zonder dubbel invoerwerk blijft u up-to-date in zowel uw webwinkel als uw bedrijfsadministratie. We komen later terug op het CRM-systeem.  Hieronder treft u van klein naar groot de verschillende e-commerce architecturen die wij aanbieden ten aanzien van de koppeling van uw boekhoudsysteem met uw webwinkel.

Doelgroep en architectuur

 1. Consumenten Nederland lokale verkoop; één webshop, één taal.
 2. Consumenten Internationaal wereldwijde verkoop; extra talen toegevoegd.
 3. Business to business internationaal wereldwijd zakelijke verkoop; contacten zijn aparte webklanten, orders per debiteur en per taal één storeview.
 4. Consumenten multisite meertalig internationaal; meerdere webshops, per webshop (website) en per taal eigen zoekmachineoptimalisatie ingesteld.
 5. Consumenten multisite flexibel meertalig internationaal; per website, per taal alles afzonderlijk opstellen.
 6. Multicompany, multisite, meertalig internationaal; meerdere websites, meerdere administraties en assortimentsbeheer en voorraad staan centraal. assortiment en voorraad; assortiment delen tussen administraties, klanten en orders.

Zodra u een structuur gekozen heeft, kunt u deze nog verder personaliseren door middel van één of meer aanvullende modules.

Vicus helpt bij kiezen architectuur

Iedere situatie is anders. Als u nog niet helemaal zeker bent van de juiste oplossing helpen wij u graag middels een specificatie-workshop van één dagdeel op uw locatie. Op basis van de resultaten van deze workshop maakt Vicus een plan van aanpak en begroting. Na uw akkoord op het voorgestelde plan zal Vicus de webwinkel bouwen en de koppeling verzorgen.

Onderwerpen die in de specificatie-workshop onder andere worden besproken:

 • Nederland of internationaal
 • B2B of B2C specifieke inrichting
 • Enkele shop of multi-shop
 • Betaalfaciliteiten en logistiek
 • Inrichting van prijsafspraken
 • Volledige of gedeeltelijke artikelsynchronisatie (en welke delen wel niet?)
 • Open (vrij bestellen) of gesloten (na accreditatie) webshop? – Klanten automatisch invoegen of mogen deze pas na expliciet akkoord kunnen bestellen?
 • Zijn de bestaande voorzieningen volledig dekkend of moet er nog maatwerk aan de King software of aan de webwinkel kant plaatsvinden?
 • Zijn er specifieke zaken in artikelbestand (bv maatwerk artikelen, gekoppelde artikelen, cross-sell, upsell)
 • Welke webwinkel specifieke functionaliteit wilt u ondersteunen?
 • Zijn er specifieke inrichtingen of maatwerk in de King omgeving gedaan?
 • Flow en statussen binnen de flow van de verkooporder

In de volgende blog leggen wij de onderdelen van de Magento King koppeling uit.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen