Copaco Magento – Artikelen importeren via VOSBA

koppeling-Magento_Copaco_180x90

Vicus heeft haar VOSBA VendorConector module uitgebreid met Copaco Magento koppeling voor het inlezen van Copaco artikelgegevens in Magento. VOSBA leest de Copaco artikelgegevens in, verrijkt deze met afbeeldingen en aanvullende technische gegevens vanuit IceCat en berekend de verkoopprijs.

Copaco is Distributeur in de Benelux en Frankrijk van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). De onderneming levert met circa 350 medewerkers computers, printers, netwerken, data storage, mobiele telefonie, software, industriële en consumenten elektronica. Daarnaast wordt een breed portfolio aan diensten aangeboden op het gebied van server, storage, mobility en logistic fulfillment en cloud services.

Veel is door Copaco zelf reeds technisch gedocumenteerd (de documentatie is redelijk achterhaald). We focussen ons op de ontwerpkeuzes die het team van Vicus maakte voor de Copaco Magento koppeling en de implementatie binnen VOSBA.

Plaats in bedrijfsproces

Het artikelbestand, inclusief prijzen en voorraden van Copaco kan worden ingelezen en verwerkt in bijvoorbeeld een Webshop of ERP-systeem. Veelgebruikt is ook de koppeling met ICEcat om de gegevens van Copaco nog te verrijken met aanvullende informatie van de fabrikant (o.a. afbeeldingen, features en andere media).

Copaco Magento koppeling binnen het VOSBA proces

Copaco is een Vendor die informatie aanlevert die door de VOSBA middleware worden verwerkt en bij doeltoepassingen wordt afgeleverd.

Binnen VOSBA worden de normale processen geïmplementeerd voor het inlezen van een artikelbestand (Product) en eventueel een categorie indeling (Productcategory).

Impact internationaal zakendoen

De Copaco Magento koppeling zoals deze door Vicus is ontwikkeld is in eerste instantie bedoeld voor de Nederlandse markt. Wel is in het ontwerp rekening gehouden met internationale toepassing door onze Nederlandse klanten.

Performance en beschikbaarheid

Het Copaco artikelbestand en de combinatie van verschillende bestanden heeft vele voordelen en beperkingen. Waar deze precies liggen wordt ons steeds duidelijker maar zullen we in de praktijk nader ondervinden. De performance wordt met name beïnvloed door de door de merchant gewenste filtering, verrijking en frequentie. Daarnaast speelt natuurlijk ook de performance van de doel-Magento een rol.

In fora wordt geschreven dat men bij 3000 calls per dag er bij ICEcat al uit wordt gegooid, maar het is ons nu niet bekend of dat calls zijn die volledig voldoen aan de specificaties. Door Vicus is in elk geval een slim updateschema ingericht waarmee we voldoen aan de richtlijnen van ICEcat.

Bestanden samenvoegen

Copaco levert artikelinformatie aan verdeeld over meerdere bestanden. Via een slim mechanisme voegen we deze eerst samen en laten de samengestelde informatie dan Magento inlopen.

Inmiddels wordt de Copaco Magento koppeling gebruikt door meerdere klanten van Vicus.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden