APP online kost best wat moeite

Apple doet iets beter dan wij. Wij moeten in de eerste plaats een Apple computer kopen om voor de iPhone een APP te kunnen bouwen. Als je dat dan hebt gedaan, moet je je als ontwikkelaar registreren (kost EUR 80 per jaar). Vervolgens moet je heel veel schermen door, een betaalsysteem, en diverse e-mailtjes met de helpdesk omdat je order voor het developer account blijft hangen.

DistributionBannerStandardAls je dat dan hebt gedaan gaat Apple kijken of je bestaat (via SNORM konden we dat mooi zien).  En als je dan eindelijk (via testaccounts, uitwisselen van unieke ID van je testpersonen en ontwikkelaars, allerlei omwegen om test APPS op een telefoon te krijgen.. ) de APP op je telefoon hebt.. Dan moet je nog van alles doen om het in de APP store te krijgen.

En dan begint het.. van alle opbrengsten van een APP gaat 30% naar Apple..  ….  pff.. contra Open Source zou ik zeggen.

Meer lezen? Schrijf je in op de e-mailberichten van Vicus!Gerelateerde berichten

About Luuk Roovers

Luuk is oprichter en directeur marketing en verkoop bij Vicus en het brein achter het VOSBA integratie framework, de WebVisitAnalyser en het prijswinnende JourneyFunnel Model. Sinds juni 2009 is Luuk Roovers als expert betrokken bij het blad Computable voor de topics Open Source en Internet.
E-commerce Bookmark de permalink