SIDN gaat .nl-domeinen beveiligen

SIDN fc met pay off nl_logo

SIDN, de stichting die de .nl-domeinen beheert, gaat .nl-domeinen beter beveiligen tegen onder andere ddos-aanvallen.
Er wordt gebruik gemaakt van een methode om dns-servers te dupliceren en geografisch te distribueren. Dat moet de bereikbaarheid en betrouwbaarheid van dns-servers verhogen. Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN) stelt de eerste registry in Europa te zijn die gebruikmaakt van deze methode om het nationale topleveldomein .nl extra te beveiligen. Om de dns-anycasttechnologie breder uit te rollen heeft SIDN contact gezocht met LeaseWeb.

SIDN wil de technologie de komende tijd ook breder gaan uitrollen bij andere internetgerelateerde partijen zoals telecom-, kabel- en hostingproviders. Volgens de stichting hebben al vijf andere grote internetbedrijven positief gereageerd op het verzoek om de dns-anycasttechnologie lokaal bij hen te implementeren. Ook is er door SIDN een node geplaatst op de AMS-IX zodat ook bedrijven die geen eigen node kunnen of willen implementeren van de technologie gebruik kunnen maken.

Om als partij de dns-anycasttechnologie van SIDN te mogen gebruiken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet het netwerk volledig ipv6-compatibel zijn en moet er gerouteerd worden volgens de zogeheten BCP 38 best practices-norm. Ook moet er actief opgetreden worden tegen ‘open resolvers’ binnen het eigen netwerk omdat deze de veiligheid juist kunnen verminderen.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden