Same day delivery: ook iets voor u?

Branche-Logistiek-Warehousing-rolband_foto_360x188

Pakketstapelaar SendCloud maakte onlangs bekend same day delivery aan te bieden voor al haar klanten. Webwinkeliers kunnen hiermee dagelijks de orders door heel Nederland laten ophalen en bezorgen. Ook PostNL gaf aan vijf avonden in de week webwinkelpakketten af te leveren. Andere pakketvervoerders, als DHL, zullen ongetwijfeld volgen. Overweegt u al om same day delivery aan te bieden?
De strijd op het gebied van prijs of assortiment is door veel webwinkeliers al uitgevochten, waardoor de levering net het verschil kan maken. Snelheid, eenvoud en kosten zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Naast verswaren, die logischerwijs snel bezorgd moeten worden, zijn er ook steeds meer fashion shops die same day delivery aanbieden. Loavies was naar eigen zeggen de eerste modewebwinkel die dit voor elkaar kreeg. Wehkamp, een andere fashion speler van eigen bodem, bouwde onlangs een geautomatiseerd distributiecentrum zodat ze eveneens same day delivery kunnen aanbieden.

Same day delivery in de strijd met fysieke winkels

Veel webwinkeliers die dezelfde dag nog leveren doen dit om de concurrentie aan te kunnen gaan met fysieke winkels, waarbij de klant de aankoop direct mee naar huis kan nemen. Same day delivery is hierdoor steeds meer in opmars, maar is het nog niet zo gebruikelijk dat er met schaalvoordelen kan worden gewerkt. Of same day delivery een meerwaarde heeft voor uw webwinkel hangt voornamelijk af van uw assortiment. Zeker wanneer uw producten laaggeprijsd zijn en de marges klein zijn, ontkomt u er bijna niet aan om de extra kosten door te berekenen aan uw klant. Maar ook al is slechts een klein percentage van uw klanten geïnteresseerd, dan nog kan het een mooie toevoeging op uw service zijn.

Same day delivery ook voor fysieke winkels interessant

Heeft u zowel een fysieke winkel als een webwinkel? Ook dan kan dit heel interessant zijn. U kunt nu de bezoekers van uw fysieke winkel of pop-up store ook same-day-delivery aanbieden. Voor als uw klant het product niet wil meeslepen of als uw een model of kleur wil kopen dat u in de fysieke winkel niet op voorraad heeft. U kunt dan wel in de winkel direct de deal sluiten en later op de dag bij uw klant laten leveren.

Vicus volgt de ontwikkelingen op de voet. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw webshop? Wij gaan graag met u in gesprek om de opties te bespreken.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden