Magento en CRM E-Commerce Specialist

2015 het jaar van Magento 2?

Het heeft lang geduurd maar de eerste concrete code van Magento 2 is dan nu eindelijk echt vrijgegeven. Is het een verbetering ten opzichte van de huidige code? Vicus houdt het uiteraard voor u in de gaten maar neem gerust contact met ons op als u zelf meer wilt weten.

Magento is al jaren een van de meest professionele en populaire softwarepakketten op de markt. Vicus maakt van verschillende systemen gebruik, maar ook wij kunnen zeker niet om Magento heen en hebben er al verschillende mooie webwinkels mee mogen maken. Natuurlijk volgen we dus ook toekomstige versies op de voet en zijn we al even op de hoogte van Magento 2. Deze werd voor het eerst genoemd in 2010. Daarna is er natuurlijk veel gebeurd. Zo is in 2011 Magento overgenomen door eBay en hebben de ontwikkelingen in e-commerce, en daarmee in de huidige software van Magento, ook niet stilgestaan. In 2010 is de wens uitgesproken om met Magento 2 binnen twaalf maanden een compleet nieuwe software te lanceren maar daarna is het lang stil geweest.

Het blijkt een stilte voor de storm te zijn geweest want achter de schermen werd er zeker nog verder ontwikkeld en inmiddels is de eerste beta publiekelijk te downloaden. Nieuwe software waarin alle best practises van de huidige software zijn meegenomen. Bij Vicus volgen we deze ontwikkelingen uiteraard op de voet. We zijn zeer enthousiast over Magento maar zien natuurlijk ook dat er bij deze software verbeteringen mogelijk zijn.

De belangrijkste verbeteringen op een rij:

  • De software is gebaseerd op nieuwere code
  • De code is flexibeler gemaakt
  • Magento 2 biedt betere ondersteuning om geautomatiseerd te testen
  • Een nieuwe bestandsomgeving
  • Betere mogelijkheden voor maatwerk

Updaten naar Magento 2? Niet voor 2016

De eerste code van Magento 2 is vrijgegeven. Dat betekent echter niet dat u meteen uw website moet aanpassen. Deze eerste beta-code is puur voor ontwikkelaars om de veranderingen te leren kennen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar is een afgeronde versie voor ontwikkelaars gepland, het derde kwartaal is de eerste beta voor u als gebruiker gepland en in het vierde kwartaal zal 1.0, de eerste officiële versie, worden uitgebracht. Als u werkelijk iets wilt verkopen met de nieuwe software kunt u op zijn vroegst dus begin 2016 pas hiermee aan de slag.

U zult dus nog zeker een jaar geduld moeten hebben voor u kunt overstappen op Magento 2. Toch biedt de nieuwe software wel alvast een klein kijkje in de manier waarop webwinkelsoftware in de toekomst zal gaan werken. Wij houden het dan ook nauwlettend in de gaten, om u zo niet alleen vandaag, maar ook morgen met de beste adviezen van dienst te kunnen zijn. Wilt u ook graag bekend worden met de weg die Magento met haar nieuwe versie inslaat? Neem contact met ons op als u hierover vragen heeft.

Laat een reactie achter