Magento 2

vernieuwd en verbeterd

Magento 2 is het compleet vernieuwde en verbeterde vervolg op 's werelds meest gebruikte e-commerce platform

Positieve stimulans voor jouw e-commerce!

Vicus is Magento specialist sinds 2007

Vicus is een van de allereerste Magento webshop bouwers van Nederland.

Na het bouwen van meer dan 197 Magento webshops kunnen wij ons met recht Magento expert noemen.

Bij Vicus ben je aan het juiste adres voor een (meertalige) Magento 2 webshop.

Daarmee heeft Magento sinds 2007 al ruim 28% van de markt veroverd. Is Magento ook goed genoeg voor jou? why not?

Vicus helpt bij migratie van je Magento 1 naar Magento 2. Onze Magento medewerkers je graag bij de overstap naar Magento 2 als je nu met een ander platform werkt.

ten opzichte van Magento 1

Nieuwe functies in Magento 2

Inkopersprofielen en offertes

Vanaf Magento 2.2 wordt het beheren van inkopersprofielen en de aanvraag van offertes gemakkelijker. Daarnaast wordt het voor jou als webwinkelier ook gemakkelijker om bestellingen te plaatsen via Excel-bestanden.

Bluefoot CMS

Nu kun je CMS-pagina’s makkelijker rijke content en opmaak geven. Ook kun je makkelijk templates aanmaken en sneller landingspagina’s voor marketing opzetten.

Sociaal shoppen

Voor zowel de community- als de enterprise-editie is Social Shopping gelanceerd. Een losse module waarmee je jouw assortiment op Facebook kunt plaatsen..

Commerce Order Management

Met het ‘Magento Commerce Order Management-platform’ kun je als offline winkel jouw assortiment verkopen met een overzicht vanuit alle lokale winkels. 

vergeleken met Magento 1

Kern van Magento 2 is verbeterd

Responsive webdesign

Met de volledig responsive webdesign wordt je webshop toegankelijk voor alle soorten apparaten, van computers tot tablets en mobiele telefoons. Dit moet zorgen voor een hogere conversie van je webshop.

Visual Design Editor (VDE)

Gemakkelijk zelf, geheel visueel en met het gebruik van “drag and drop” aanpassingen doorvoeren aan je thema. Hiermee ben je veel minder afhankelijk van je webdeveloper.

Veiliger

Door een aantal aanpassingen in de bestandsstructuur is Magento 2 een stuk veiliger geworden. Veiligheidsupdates worden uitgegeven als systeemupdates. Hierdoor weet je zeker dat als je de laatste versie geïnstalleerd hebt, je ook alle veiligheidsupdates hebt.

Betere modules beschikbaar

De grootste module-makers hebben inmiddels de belangrijkste extensies in de Marketplace voor Magento 2 ter beschikking gesteld. Denk hierbij aan extensies die bijdragen aan de user experience, conversiepercentage en navigatiemogelijkheden.

Vernieuwde interface

Het beheer van je shop is een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt. Zo is bijvoorbeeld het aanmaken of aanpassen van een product makkelijker geworden door de sterk verbeterde lay-out. Daarnaast heeft het menu een natuurlijke splitsing gemaakt tussen het systeem- en shopbeheer. Zo bestaat je shopbeheer uit menu-items als Producten, Marketing en Content. Configuratie, belastingregels en algemene voorwaarden komen terug in je systeembeheer.

Verbeterde snelheid

Door verbeteringen in de kern van de software zijn de thema’s van Magento 2 een stuk lichter. Verder heeft Magento 2 standaard Varnish geïntegreerd om de serverbelasting flink naar beneden te schroeven en kan er ook gemakkelijk gebruik worden gemaakt van Full Page Caching (FPC). Met standaard support voor het snellere PHP7. Met standaard ondersteuning voor Varnish, waardoor pagina’s nog sneller worden geladen en de server minder belast wordt.

Technische verbeteringen

Van de technische verbeteringen heb je als webwinkelier voordeel. Immers als de techniek beter draait, en de omgeving professioneler in elkaar steekt dan zal het platform beter presteren en uiteindelijk de minste kosten met zich meebrengen.

Verbeterde bestandsstructuur

In Magento 2 is de bestandsstructuur nogal veranderd. In eerste instantie zijn alle basis views verschoven naar de modulestructuur. Dit betekent dat iedere module straks zijn eigen view directory heeft waarin je alle template, layout, js en css/less bestanden, uit alle verschillende modules, kan aanroepen.

Nieuwe technieken

Magento 2 bevat leuke nieuwe snufjes zoals ondersteuning van PHP7, standaard less CSS preprocessor en ondersteuning van jQuery. Door het gebruik van HTML5 kunnen de extensies en thema’s geheel responsive gemaakt worden. En door CSS3 liggen er veel nieuwe visuele mogelijkheden aan je voeten.

CSS preprocessing

Om ervoor te zorgen dat developers hun CSS makkelijk kunnen uitbreiden en onderhouden biedt Magento 2 standaard CSS preprocessing. Het gebruik van een CSS preprocessor versnelt de front-end ontwikkeling, vooral bij ingewikkelde thema’s. In Magento 2 wordt er standaard gebruik gemaakt van Less als CSS preprocessor, maar developers kunnen ook gebruik maken van Sass of Compass.

Automatisch testen

Een volledig nieuwe feature in Magento 2 is het vlekkeloze testingframework dat is toegespitst op performance. Er zijn ongeveer 2,600 integratie, 7,700 unit, 100 JavaScript unit en 100 statische testen om je performance te verbeteren. Ook is er de mogelijkheid voor developers om eigen tests te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat je zo zeker mogelijk bent van succes bij livegang.

Maak een succes van je Magento shop

Hoe groot je online ambities ook zijn, Vicus helpt al 21  jaar om ze waar te maken.

Neem contact met mij op!

Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen