Jij bent zelf juridisch verantwoordelijk voor je webshop
- 26 maart 2019
- vicus
- Geen reacties
Je hebt een mooie website gemaakt met uitstekend beeldmateriaal.
Maar wie is er verantwoordelijk?
Wie is de hoofdverantwoordelijke bij datalek van je webshop? Stel je eens voor: een klant van je webshop ontvangt spam en je wordt aangeklaagd. Als eerste reactie confronteer je je websitebouwer met datalek in de webshop die door hem is gebouwd. Echter zal de websitebouwer zijn woordje al klaar hebben, want er staat bijvoorbeeld nergens in het contract dat de sitebouwer verantwoordelijk is voor de beveiliging. De juridische aansprakelijkheid ligt dus altijd bij jezelf!
Juridische aansprakelijkheid voor jou als website-eigenaar
Jij, als website-eigenaar, bent altijd juridisch verantwoordelijk voor je website. Dat houdt in dat áls er iets misgaat of je website wordt gehackt, het altijd in jouw nadeel zal zijn. Als eigenaar weet je dat beveiliging van je website noodzakelijk is, maar als je niet kunt aantonen dat je hier actief mee bezig bent geweest is er niemand minder dan jijzelf verantwoordelijk voor de gevolgen. Bij datalek, vooral als er sprake is van lek van privacygevoelige persoonsgegevens, kunnen de straffen variëren van een boete tot misschien zelfs wel een gevangenisstraf.
Voorkom datalek!
Je kunt datalek natuurlijk voorkomen door goede afspraken te maken met de sitebouwer en de hostingpartij. Maar hoe?
- Laat de veiligheid van je website analyseren door deze optimaal te scannen en hanteer daarbij een betrouwbare benchmark zoals PCI-DSS of ISO 27001.
- Waarborg de security en laat de opgespoorde fouten door je websitebouwer en/of hostingpartij oplossen.
Gebruik de juiste scan voor de veiligheid van je website
De ideale scan voor het toetsen van de veiligheid van je website is Trust Guard. Dit is een volledige securitytool waar je in een overzichtelijk dashboard inzicht hebt in de veiligheidsstatus van je website. Bovendien kun je in Trust Guard meerdere websites analyseren en ze ook nog eens overzichtelijk groeperen. De resultaten die de tool aanwijst zijn makkelijk af te lezen en te interpreteren. Zo kun je ook direct zien of er aanvullende maatregelen vereist zijn. Lees meer over Trust Guard.
Je bent met Trust Guard zélf in controle
In Trust Guard heb je de keuze uit verschillende varianten security-rapportages. Je kunt uiteraard ook de scanfrequentie zelf bepalen zoals dagelijks, wekelijks, maandelijks of per kwartaal. In deze securitytool kun je je websitebouwers en hostingpartijen ook toegang geven zodat jullie gezamenlijk de juridische aansprakelijkheid kunnen aanvaarden en waarmaken.
Kortom: je bent zelf juridisch verantwoordelijk voor je website en heb je met Trust Guard de beveiliging van je website zelf in handen. Met deze tool heb je een helder overzicht waarin gemakkelijk gegroepeerd kan worden en waarin je met je leveranciers kunt samenwerken.
Wil je meer weten over Trust Guard? Neem contact op met Vicus!
Recente berichten
- Bestelling komt retour? Dit kun je doen! 18 oktober 2024
- De bestelknop in jouw webshop 8 oktober 2024
- Maximaliseer je Magento 2 webshop: De kracht van software koppelingen 3 september 2024