Houd je Vtiger CRM optimaal!

Artikel over het belang van updates en werken met up to date software
Blog afb Vtiger up to date

Wanneer je aan het werk bent wil je dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Werken met de meest up to date versies van systemen zijn hierbij een must. Je hebt het niet door, maar wanneer je achter begint te lopen met updates worden de risico`s steeds groter.

Deze risico`s kunnen zijn dat onderdelen van je software deels of helemaal niet meer werken. Daarnaast ben je kwetsbaarder voor gevaren van buitenaf. Je bent zeker niet het eerste bedrijf waarvan de gegevens op straat komen te liggen doordat men via een digitale achterdeur toch bij je gegevens kon komen. Werk daarom met de meest actuele versie van Vtiger CRM.

Het belang van updates

In deze blog gaan we de drie hoofdredenen benoemen waarom het belangrijk is om je updates uit te voeren. Veiligheid, functionaliteit en kostenbeheersing. Iedereen heeft zo een mening welke het meest belangrijk is. Voor Vicus staat in ieder geval veiligheid voorop.

Reden 1: Veiligheid

Dat iets nog prima lijkt te werken wil niet zeggen dat er niks aan de hand is. Op de achtergrond kunnen zaken spelen die er onder andere voor zorgen dat de veiligheid niet optimaal is. Binnen bedrijven staan digitale systemen, en vooral CRM systemen, vol met gegevens van klanten, gevoelige informatie met betrekking tot afspraken en vaak ook personeelsgegevens. Je wil niet dat deze gegevens kwetsbaar zijn. Daarnaast moet je voor de wet aan een aantal voorwaarden voldoen.

Iedereen heeft, hoewel in verschillende mate, te maken met de AVG. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere regels die van jouw bedrijf vragen zo goed mogelijk om te gaan met data en gegevens. Door te werken met de meest recente versie heb je de zekerheid dat alles bijgewerkt is met de meest recente kennis van zwakke punten. En die zwakke punten zijn dan ook aangepakt. 

Veiligheid en betrouwbaarheid gaan hand in hand. Wanneer het vertrouwen is beschadigd dan is het heel erg lastig om dit weer terug te winnen.

Reden 2: Functionaliteiten

Naast veiligheid is werkbaarheid ook iets om rekening mee te houden. Wanneer je een update niet direct uitvoert op de dag van release is er niet direct iets aan de hand. Op het moment dat je echt achter begint te lopen ga je dat ook aan andere dingen merken. Het is meer dan eens het geval dat Vtiger CRM gekoppeld is aan andere applicaties en systemen.

Je gaat merken dat de communicatie tussen de verschillende applicaties minder wordt tot het punt dat het helemaal niet meer werkt. De applicaties en andere systemen worden continu up to date gehouden. Wanneer je met Vtiger CRM niet hetzelfde doet komt er een moment dat Vtiger CRM niet meer kan communiceren met alle externe applicaties. Niet alleen je medewerkers krijgen hier mee te maken, ook je klanten gaan dit merken. Bepaalde functionaliteiten zullen niet meer werken waardoor consumenten er ook last van krijgen. Het is enorm lastig om het vertrouwen van consumenten terug te winnen.

Reden 3: Kostenbeheersing

Naast het garanderen van veiligheid en het gebruikersgemak voor je klanten en medewerkers is er nog een factor die een belangrijke rol speelt: de kosten. Wanneer er onvoldoende kennis binnen het bedrijf aanwezig is, wordt het onderhoud van een systeem als Vtiger CRM vaak uitbesteed aan derden. Dit houdt ook in dat er op de begroting rekening gehouden moet worden met kosten voor het onderhoud van het CRM systeem.

Updates worden om die reden vaak vooruit geschoven om geld te besparen. Dit heeft echter een averechts effect. Hoe langer dit soort zaken worden uitgesteld, hoe langer het duurt om een goed beeld te krijgen van de situatie.

Iets regelmatig bijhouden is op de lange termijn goedkoper dan ad hoc een update laten uitrollen door een externe partij. Er is een beter overzicht en de stap van het ene naar het ander is kleiner en daardoor beter beheersbaar. Zeker wanneer je een dienst of abonnement afneemt waarbij de updates door een externe partij als Vicus worden uitgevoerd. Je bent dan voor een vast bedrag per maand klaar en je komt niet voor verrassingen te staan.

Geef het werk uit handen

Mocht je nu vragen hebben of benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor jouw Vtiger CRM neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij al je vragen over het update abonnement wat wij aanbieden.

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden