Electronic commerce is meer dan geld verdienen op Internet

Schema van de referentiearchitectuur van Vicus

Het begrip electronic commerce is breder dan geld verdienen op Internet. Maar met name Internet heeft gezorgd voor een explosieve toename van e-commerce. In de eerste plaats doordat aanbieders en afnemers tegen betrekkelijk geringe kosten een wereldwijde markt kunnen betreden die door Internet bovendien veel transparanter is geworden.

E-business incorporeert ook de transacties binnen de organisatie

Hoewel er volgens bepaalde auteurs geen verschil is tussen e-commerce en e-business, definiëren velen e-business ruimer. E-business incorporeert volgens hen ook de transacties binnen de organisatie.

Bij e-commerce ligt de nadruk op de buy-side en de sell-side

E-commerce wordt dan gezien als een onderdeel van e-business, waarbij de nadruk veelal ligt op de zogenaamde “buy-side” (e-procurement) en de “sell-side”.

Vicus volgt deze verschil in definitie en onderscheid dus e-commerce en e-business. Vicus bekijkt de wereld dus breder dan alleen het e-commerce deel.

Volgens WikiPedia: Electronic commerce (ook wel e-commerce, e-business of elektronische bedrijfsvoering genoemd) is de verzamelnaam van alle manieren waarop via computernetwerken (bijvoorbeeld het Internet of een extranet) handel bedreven kan worden, en is de benaming van de studie hiervan.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden