CDN een must voor een snellere Magento webshop?

Je webshop staat naar volle tevredenheid te snorren op een server bij jouw hosting provider. Je doet goede zaken met je webshop. Deze wordt steeds bekender en krijgt ook steeds meer bezoekers. Een paar keer per week bereikt de server zijn piekbelasting. De laadtijden lopen daardoor op en soms ligt zelfs je hele webshop eruit. Als je dit scenario herkent dan is het gebruik van een CDN beslist een must voor jouw webshop.
CDN een must voor een snellere Magento-webshop

Hoe een CDN precies werkt

CDN staat voor Content Delivery Network, en is een geografisch verspreid netwerk van servers die statische content, zoals afbeeldingen en javascripts, van websites en webshops bewaren. CDN-servers maken een kopie van jouw content. De CDN-server communiceert met de server van jouw webshop om eventuele wijzigingen bij te werken.

Wanneer een CDN actief is op jouw Magento-webshop dan zullen contentverzoeken voor de originele server doorgezet worden naar die CDN-server die het meest dicht bij de bezoeker bevindt. Dit proces van doorzetten van contentverzoeken is niet merkbaar voor de bezoeker en duurt meestal niet langer dan een paar milliseconden. De geografische locatie van de bezoeker heeft daardoor minder invloed op de laadtijden van je webshop.

Let op dat een CDN-provider niet je hosting provider vervangt. Deze heb je nog steeds nodig. CDN is een aanvullende dienst die je afneemt naast je hosting.

Waarom je een CDN moet gebruiken voor Magento

Snelheid is de belangrijkste factor voor het succes van een webwinkel. Je neemt natuurlijk al de nodige maatregelen door je plaatjes te optimaliseren en geen onnodige plug-ins in te laden. Op een gegeven moment zijn deze maatregelen niet meer genoeg en is het gebruik aan te raden. Magento laat je een CDN naar keuze instellen in de backend.

Voorkom een negatieve gebruikerservaring

Wanneer het laden van een pagina te lang duurt dan haakt de bezoeker af en zal deze doorklikken. Hoe verder de bezoeker geografisch is verwijderd, hoe langer het laden duurt. Er zitten dan gewoonweg teveel servers en routers tussen jouw webshop en de bezoeker. Het traag laden van jouw webshop levert daarmee een negatieve gebruikerservaring voor je bezoekers.

Voorkom een lagere rangschikking binnen Google

Daarmee verlies je niet alleen een bezoeker, maar heeft deze negatieve gebruikerservaring invloed op je ranking binnen Google. Trage websites worden namelijk lager gerangschikt in de zoekresultaten.

Hou meer servercapaciteit over

Wanneer je een CDN gebruikt voor afbeeldingen, dan hoeft jouw server zich niet bezig te houden met het inladen van afbeeldingen. Daardoor hou je meer servercapaciteit over en zal jouw Magento-webshop sneller zijn pagina’s opbouwen.

Verbeter de stabiliteit van je Magento-webshop

Naast snellere laadtijden verbetert een CDN ook de stabiliteit van je webshop. Hierdoor zal je webshop minder vaak plat liggen. Mocht er dus opeens veel verkeer op je webshop zitten dan zal de gevraagde bandbreedte verdeeld worden over meerder CDN-servers. Daarmee hoeft niet 1 server al het verkeer af te handelen.

Cloudflare voor Magento

Er zijn tal van CDN-providers om uit te kiezen, maar wij zijn uitermate gecharmeerd van Cloudflare voor gebruik binnen Magento-webshops. Cloudflare combineert haar CDN-diensten met andere slimme technologie en biedt veel meer dan alleen maar caching.

illustratie van firewall in Cloudflare die aanvallen herkent en blokkeert
Firewall in Cloudflare herkent en blokkeert aanvallen

Cloudflare voorziet in een firewall-oplossing om aanvallen op je webshop te herkennen en te blokkeren. Deze firewall maakt gebruik van het collectief van Magento-webshops aangesloten op Cloudflare om aanvallen te identificeren en te blokkeren.

Wanneer aangesloten op het Cloudflare-netwerk wordt het verkeer van een eventuele DDoS-aanval (Denial of Service) op jouw webshop verspreid over het netwerk. Cloudflare verlaagt voor jou daarmee de benodigde bandbreedte, en bespaart je hostingkosten. Tegelijkertijd vraagt Cloudflare zelf een vast bedrag voor haar diensten, ongeacht de bandbreedte die je nodig had.

Zodra netwerken op het internet last hebben van verstoringen of wanneer ze teveel verkeer moeten verwerken, zorgt Cloudflare voor het alternatief routeren van jouw verkeer. Ook maakt het gebruik van slimme technologie.

Dit is overigens een deel van de functionaliteit die Cloudflare biedt. Alleen al de veiligheidsfuncties maken dit een slimme keuze voor je Magento-webshop.

Wil je meer weten over de inzet van CDN voor jouw Magento-webshop neem dan gerust contact met ons op.

snellere Magento webshop met CDN
CDN een must voor een snellere Magento webshop?
Er zijn nog geen opmerkingen