16 redenen om Vtiger CRM Nederlands als CRM-systeem te gebruiken

Klantenservice- Vtiger CRM Handleiding

Nu we bij Vicus al sinds 2005 Vtiger CRM gebruiken en sinds 2007 Gold Partner heb ik de moeite genomen om een stuk samen te stellen (eerlijk gezegd grotendeels bedacht door anderen) met overwegingen om voor Vtiger CRM te kiezen. Hoewel ik de redenen niet allemaal heb bedacht ben ik het er wel grotendeels mee eens.

1. Vtiger CRM is Software. Daarmee is het een handig CRM-gereedschap dat de menselijke intelligentie ondersteund, maar het niet vervangt.

2. Vtiger is Open Source. De broncode van de software is beschikbaar en elke gebruiker kan de code lezen, hergebruiken en aanpassen – De code is uitgegeven onder de Vtiger Public License (open source licentie die is afgeleid van de Mozilla Public License).

3. Vtiger is Gratis. De officiële en volledige Open Source versie inclusief Nederlandse vertaling kan vrij worden gedownload van de vtiger-experts website. Microsoft Office, Microsoft Outlook, Mozilla Firefox en Mozilla Thunderbid plug-ins zijn ook vrij beschikbaar. Aanvullende modules, plug-ins en koppelingen naar andere platforms zijn vrij aangeboden door community ontwikkelaars via een speciale web portaal. In Nederland worden zowel gratis als betaalde add-ons aangeboden via Vtiger CRM modules van Vicus. Professionele ondersteuning kan worden ingekocht bij dienstverleners zoals Vtiger Partner Vicus eBusiness Solutions. Echter er is ook een betaalde versie die via de cloud wordt aangeboden.

4. Vtiger is Stabiel. Vtiger is gebouwd op de stabiele Apache MySQL PHP stack – een webserver, een database en een programmeertaal allen algemeen erkend als  internationale standaard. Deze combinatie biedt een stabiele basis en maakt vtiger CRM multi-platform server inzetbaar (Vtiger draait op zowel Linux, Windows als Machintosh OS).

5. Vtiger is Cliënt/server. Er kunnen vele cliënts (gebruikers) met elke server installatie werken.

6. Vtiger is Web-based. Vtiger CRM werkt makkelijk op een gedeeld platform, zonder ook maar iets op een werkstation te installeren. gebruikers benaderen vtiger als zijnde een website via Mozilla Firefox, Internet Explorer of een andere webbrowser.

7. Vtiger is Multi-user. Eigenlijk een onbeperkt aantal gebruikers. Er zijn geen limieten nog in de techniek, nog in de licentie. Of het nu één, tien of honderd gebruikers zijn: elk met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord en toegewezen aan een rol en profiel. Het is mogelijk om toegangsrechten te definiëren gerelateerd aan elke entiteit.

8. Vtiger is Modulair. De Vtiger software heeft 20 basis modules waaronder Leads, Accounts, Contacten, Offertes, Facturen, Kalender, Webmail. Elke module kan volledig op maat worden ingesteld. Modules kunnen worden uitgezet als deze ongewenst zijn en er kunnen extra modules worden toegevoegd. Bent u nog niet overtuigd?

9. Vtiger is Flexibel. Er is niet zoveel software op de markt die zo makkelijk is aan te passen als Vtiger CRM. Gebruikers zetten het systeem makkelijk naar hun hand. De meeste aanpassingen (zoals maken nieuwe velden, filters en eigen rapporten) kunnen door een gebruiker met administratie rechten rechtstreeks via de web interface worden aangemaakt. Desgewenst maakt de Nederlandse vtiger Gold Partner Vicus specifieke modules op maat of past de werking van bestaande modules voor u aan.

10. Vtiger is Mooi. Het is een gebruikersvriendelijke systeem; het is eenvoudig in het gebruik, met een bekende en plezierige interface. Maar dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

11. Vtiger is Compleet. Het is een operationeel, samenwerkingsgereedschap en (behoorlijk) analytisch CRM systeem. Modules en functionaliteit dekt de gehele verkoopcyclus van  leads acquisitie tot de klantenservice na verkoop.

12. Vtiger is Makkelijk te leren. Een gebruiker die normaal met computer werkt leert in een uur of twee door het systeem te navigeren. Na een week of twee voelt elke gebruiker zich in vtiger thuis.

13. Vtiger is Complex. De basisfunctionaliteit helpt gebruikers om de belangrijkste CRM onderdelen die ze nodig hebben. Bij de geavanceerde functies is iets meer tijd nodig om de volledige potentie van vtiger te gebruiken. Vicus helpt je graag op weg!

14. Vtiger is Betrouwbaar. Met duizenden installaties in productie over de gehele wereld. Ook in Nederland wordt vtiger 5 binnen vele organisaties ingezet als bedrijfscritisch systeem. Een ontwikkelteam van 20 ontwikkelaars. Een netwerk van officiële partners (waaronder Vicus eBusiness Solutions) in alle belangrijke landen. Honderden ontwikkelaars die elke dag samenwerken in de internationale community. Dat betekend uitgebreide en intensieve tests op het product, en de capaciteit om op te treden om fouten te corrigeren en eventuele problemen op te lossen.

15. Vtiger is Niet perfect. Hoewel het een mooi, betrouwbaar en compleet CRM-systeem is is Vtiger uiteraard geen perfecte CRM-software (welke software is dat wel?), zelfs terwijl het zich elke dag doorontwikkeld en verbeterd. Verder opschonen van de code, technische documentatie en performance verbetering van de web service API zijn de belangrijkste punten om in elke volgende versie op te lossen.

16. Vtiger is Meertalig en Nederlandstalig. Gebruikers van een gedeelde installatie kunnen alle systeemfuncties in hun eigen voorkeurstaal gebruiken. De Nederlandse taal wordt bijgehouden door Vicus en is verkrijgbaar via vtiger-winkel van Vicus,.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden