Vtiger CRM up-to-date en veilig met vtiger SSL

Klantenservice- Vtiger CRM Handleiding

Wij hopen dat u met veel plezier gebruik maakt van Vtiger CRM. Gelukkig maken wij weinig beveiligingsincidenten mee, maar we blijven dat ook graag voor. Om de veiligheid (Hopelijk gebruikt u Vtiger SSL) van uw gegevens te waarborgen adviseren wij u om een aantal belangrijke punten te controleren.

1. Gebruikt u een actuele Vtiger CRM versie?

De versie van uw Vtiger software kunt u vinden onder het inlogscherm.

Vtiger versies ouder dan versie 5.4 achten wij niet veilig. Gebruikt u een oudere versie? Neem dan contact met ons op om uw systeem zo snel mogelijk te upgraden. Gebruik bij voorkeur versie 6.1.

Meer informatie over de verschillende versies vind u via deze link op onze website.

2. Gebruikt u vtiger SSL/TLS?

Vtiger SSLSSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. SSL en de opvolger TLS (Transport Layer Security) zijn protocollen voor het creëren van een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Deze verbinding verzekert dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor buitenstaanders en niet gestolen kunnen worden.

Of u vtiger SSL/TLS gebruikt kunt u controleren door in de url balk te kijken. In de meeste browsers zult u een slotje zien voor de domeinnaam die u gebruikt om het crm te benaderen. Daarnaast zal er https:// staan (let op de s) in plaats van http://.

3. Maakt u gebruik van FTP?

FTP (File Transfer Protocol) toegang wordt door Vicus standaard niet uitgegeven voor CRM-systemen. Pas na expliciet verzoek krijgt u deze zogenaamde FTP-toegang. Als u in het verleden FTP heeft laten aanzetten op uw account dan raden wij u aan om kritisch na te gaan of FTP echt nodig heeft en eventueel te laten uitzetten.

4. Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Het is onze taak u erop te wijzen dat u met het in stand houden van een oude softwareversie of het niet installeren van SSL mogelijk niet voldoet aan de verplichtingen die aan uw organisatie kunnen worden gesteld vanuit de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) of andere wetten of regels, bijvoorbeeld van uw branchevereniging of certificeringsinstantie.

Mogelijk zijn in uw situatie aanvullende beveiligingsmaatregelen nodig, bijvoorbeeld omdat u gegevens opslaat waarop aanvullende regelgeving van toepassing is. U bent zelf verantwoordelijk om te controleren welke regels op uw situatie van toepassing zijn.

5. Wat te doen als uw omgeving niet voldoet aan de eisen? of als u het niet zeker weet?

Bent u klant bij Vicus? Stuur dan een e-mail met uw verzoek naar uw contactpersoon. Bent u geen klant van Vicus? Stuur dan een e-mail naar sales(at) vicus.nl, zo nodig sturen wij u eerst een offerte voor een hosting- of supportovereenkomst.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden