Vicus in Amersfoort: creatief van zichzelf

Vicus is deelnemer Amersfoort Creatieve Stad

Creativiteit kun je niet afdwingen. Of maken. In Amersfoort is het er gewoon. Wat wel kan, is helpen. Als er bijvoorbeeld ruimte nodig is om in te werken. Of als mensen elkaar nodig hebben; dan kun je ze bij elkaar brengen. In Amersfoort kan alles. En er gebeurt ook van alles, want Amersfoort bruist van de creativiteit.

Amersfoort wil een belangrijke speler zijn in de creatieve bedrijvigheid. Vooral op het vlak van ontwerp en advies, maar ook binnen media en cultureel ondernemerschap. De gemeente heeft daarom ‘Amersfoort Creatieve Stad’ in het leven geroepen: een project om de creatieve industrie van Amersfoort te faciliteren en te stimuleren. Ook kruisbestuiving tussen verschillende disciplines heeft hoge prioriteit.

Amersfoort Creatieve Stad werkt aan samenhang en beweging. Het betrekt creatieve ondernemers in denken en doen, creëert meerwaarde en faciliteert ontmoeten – zowel op internet als in het echt. Amersfoort Creatieve Stad ontwikkelt het Oliemolenkwartier als hart van creatieve economie in Amersfoort. Daarbij positioneert en promoot het project Amersfoort als hart van de creatieve bedrijvigheid. Het ondersteunt deze creatieve bedrijvigheid, bijvoorbeeld in het vinden van bedrijfsruimte. Ook stimuleert Amersfoort Creatieve Stad onderwijs, onderzoek en kennisinstellingen rondom creatieve bedrijvigheid.

Sterke creatieve bedrijvigheid draagt bij aan een sterke economie; het stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap binnen de regio Amersfoort.

Als u kiest voor Vicus, dan kiest u ook voor Amersfoort. Wij brengen u graag in contact met onze Amersfoortse collega’s als wij u zelf niet kunnen helpen.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden