Veilig internet met SSL beveiliging – Waarborg uw privacy

Beter beveiligen van data in jouw CRM

Volgens een schatting van de politie is maar liefst 40 procent van de Nederlandse ondernemers is in 2015 slachtoffer geweest van cybercrime. Cybercrime, ook wel computercriminaliteit of digitale criminaliteit zijn allemaal termen voor deze vorm van criminaliteit die zich richt of computers of andere systemen zoals mobiele telefoons en pinautomaten. Met veilig internet met SSL verkleint u de kans dat uw organisatie slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. 

Als ondernemer wilt u natuurlijk niet dat anderen uw gegevens wijzigen, verwijderen of uw geheime gegevens bekijken. Een wachtwoord is niet genoeg. Met een sniffer kunnen kwaadwillenden uw internetverbinding aftappen. Er zijn echter diverse mogelijkheden om dit te voorkomen. Deze heb ik hieronder voor u op een rijtje gezet.

SSL Beveiliging – de browser op slot

Uw bezoekers zullen het op prijs stellen dat hun gegevens versleuteld zijn en verstuurd worden over een beveiligde verbinding. Banken gebruiken deze technologie om het internetbankieren veilig te maken en elke zichzelf respecterende webwinkel gebruikt SSL bij het afrekenen. SSL, Secure Socket Layer, is een moeilijk woord voor een veilige verbinding.

Merken

Er zijn gratis certificaten en goedkope cenrtificaten. Die hebben in onze optiek de beste prijs / kwaliteitsverhouding. Het kan echter zijn dat uw doelgroep gevoelig is voor de marketing uitstraling van (duurdere) merken zoals GlobalSign, GeoTrust, Thawte of Verisign. Ook deze kunnen via Vicus worden besteld.

De groene balk in de browser wordt steeds belangrijker

Veel webwinkeliers hebben in het verleden uit kostenoverweging gekozen voor een goedkoop (bv PositiveSSL) certificaat. Op zich is het niveau van encryptie net zo goed
(256 bit keylengte), alleen is de administratieve beveiliging (controle van de uitgifte) veel minder. Daarom wordt voor webwinkels sinds 2011 aangeraden zo spoedig mogelijk een EV certificaat te activeren.

Extended Validation (EV) voor webwinkels

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een Extended Validation SSL Certificaat is dat deze de adresbalk van de browser groen laat kleuren. Dit houdt in dat de identiteit van de eigenaar van de website, welke in het SSL Certificaat vermeld staat, is gevalideerd aan de hand van de zeer strenge Extended Validation richtlijnen.

Door de groene adresbalk (afhankelijk van de webbrowser) stralen websites met een EV certificaat meer vertrouwen uit. Bij uitstek geschikt voor webwinkels.

Organisatie Validatie (OV) voor publieke websites

Bij certificaten met Organisatie Validatie worden alle bedrijfsgegevens zorgvuldig gecontroleerd, zodat deze in het certificaat kunnen worden opgenomen. Door de bedrijfsgegevens is het certificaat geschikt voor publieke websites. Houdt er rekening mee dat alleen de Mobile variant ook gebruikt kan worden op mobile devices zoals PDA’s en telefoons.

Domein validatie (DV) certificaten voor intranet

Domein validatie certificaten zijn voordelige certificaten waarbij alleen de domeinnaamhouder wordt gecontroleerd (DV). Door het ontbreken van bedrijfsgegevens zijn deze certificaten vooral geschikt voor situaties waarbij gegevens veilig verzonden moeten worden maar waarbij de identiteit van de website minder belangrijk is.

Voor CRM-systemen (zoals vtiger) en andere internettoepassingen voor kleine organisaties is dit meestal voldoende.

Beveiligde uitgifte

SSL-certificaten worden uitgegeven door Certificate Authorities (CA’s).

Herken veilige verbinding

U herkent een beveiligde verbinding door het gesloten slotje rechtsonder in uw webbrowser. Als u op dit slotje klikt, krijgt u meer informatie over de graad van beveiliging en door wie en op welke wijze deze wordt verzorgd.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden