Vtiger CRM modules top 10

Klantenservice- Vtiger CRM Handleiding

Vtiger CRM modules, daar zijn er vele van. Bij Vicus hebben we dit  zelf ervaren. De afgelopen 11 jaar hebben we naast de vtiger CRM basismodules een grote verscheidenheid aan add-ons geïmplementeerd bij zeer uiteenlopende organisaties. Van installatiebedrijven, automotive organisaties, bedrijven actief in de zakelijke dienstverlening, de gezondheidszorg tot aan een bakkerij; organisaties weten de weg naar Vicus als vtiger CRM ontwikkel- en implementatiepartner te vinden.

Doelstellingen bij aanschaf add-ons

Elke organisatie heeft met de implementatie van deze vtiger CRM modules zijn/haar eigen primaire doelstellingen. Het optimaliseren van de interne werkprocessen kan zo’n doelstelling zijn. De meest gehoorde doelstellingen zijn het verbeteren van de dienstverlening en het creëren van meer beleving richting en bij klanten en prospects. Ook wel het vergroten van de customer experience genoemd.

Door de meer dan 250 vtiger CRM projecten die Vicus heeft mogen uitvoeren zijn wij uitgegroeid tot expert op het gebied van software die draait om het verbeteren van marketing, verkoop en klantenservice processen bij organisaties.

De beste vtiger modules?

Welke vtiger CRM modules zijn nu de beste? Welke vtiger add-ons die Vicus implementeert en/of ontwikkelt helpen organisaties nu echt bij het realiseren van hun doelstellingen en het verhogen van de klanttevredenheid.

Top 10 vtiger add-ons

Om de ‘beste’ vtiger modules enigszins in kaart te brengen hebben we een top 10 samengesteld. Deze lijst is opgesteld door de vtiger CRM afdeling van Vicus naar aanleiding van hun ervaringen bij en reacties van klanten.

1. WebVisitAnalyserWebVisitAnalyser

De WebVisitAnalyser is een door Vicus ontwikkelde tool die de webbezoeker (organisatie) bij site / shop bezoek herkent en direct een actueel en realtime profiel opbouwt. De leadscore, interesses, kredietscore, branche (SBI-code), en de fase in het aankoopproces (buyer/customer journey) worden inzichtelijk gemaakt en direct opgeslagen in vtiger CRM.

De WebVisitAnalyser levert organisaties zo bruikbare informatie op voor het verkrijgen, kwalificeren en prioritiseren van leads en prospects. Uw accountmanagers kunnen zo direct aan de slag met de ‘beste’ klanten en prospects. Meer info

2. Relaties moduleRelaties Module

Vtiger add-on om handmatig extra onderlingen relaties te kunnen leggen tussen Leads, Contacten en Accounts. Tevens kan per relatie de status worden ingesteld en een opmerking worden toegevoegd . Via de rapportagemodule kan een overzicht van de relaties worden gepresenteerd (Actor A – Actor B – Relatie type / opmerkingen). Eventueel kan Vicus voor u extra velden toevoegen op de relatie.

3. PDF MakerPDF Maker

Deze vtiger module stelt organisaties in staat zeer fraaie PDF documenten te maken voor documenttypen zoals facturen, orders, orderbevestigingen en pakbonnen. Welhaast onmisbaar voor een proffesionele uitstraling van uw organisatie.
In PDF Maker kunnen velden vanuit alle gekoppelde modules opgehaald worden. PDF Maker kan een productoverzicht geven en daarbij rekensommen naar wens uitvoeren zodat u een gepaste offerte aan uw klant kunt aanbieden. Meer info

4. Dynamic FieldsDynamic Fields Module

Maakt formulieren binnen vtiger CRM gebruiksvriendelijker. Bepaalde velden binnen vtiger CRM worden wel of niet getoond afhankelijk van de invulling van andere velden. Deze vtiger add-on is erg handig om het invullen van gegevens door uw medewerkers te vergemakkelijken en om fouten te voorkomen.

Voordelen

 • Compatibel met vtiger 6
 • Werkt met alle standaard en maatwerk vtiger modules
 • Te configureren met standaard en maatwerk (customized) picklijst velden
 • Makkelijk in gebruik en flexibel configuratie panel
 • Toont en verbergt velden gebaseerd op picklijst waardes

5. EMAIL MakerEMAIL Maker Module

Met de vtiger add-on EMAIL Maker kunt u onbeperkt een aantal mooie en geavanceerde e-mailsjablonen maken. Geheel op maat en naar eigen wens. U kunt de huisstijl van uw organisatie dus toepassen door fraaie e-mailtemplates voor o.a. facturen en offertes te maken. Een verrijking voor uw professionaliteit en een eenduidige uitstraling/imago van uw organisatie.

Voordelen

 • Fraaie e-mails
 • Templates op maat
 • Gebruik variabelen
 • Verrijking van professionaliteit en eenduidige uitstraling
 • Labels en velden uit gekoppelde module ophalen

Meer info

6. GEOtoolsGeoTools

Met de vtiger module GEOtools kunnen organisaties eenvoudig en snel de locaties van hun relaties in kaart brengen. Erg handig als u een beeld wilt krijgen van de geografische spreiding van uw klanten of een efficiënte route wilt plannen voor uw verkopers. Toepassing van de add-on Geotools binnen uw organisatie zorgt ervoor dat uw accountmanagers efficiënter hun (reis)tijd kunnen gaan indelen en besteden. Meer info

7. Gekleurde regels in lijstenLisViewColors

Op een eenvoudige manier kunnen met de module gekleurde lijstregels binnen vtiger worden gemarkeerd en voorzien van een kleurtje. Dit zijn regels die aan dezelfde kenmerken voldoen.

Voordelen

 • Beter overzicht
 • Snellere oriëntatie.
 • Makkelijk te installeren
 • Simpel in gebruik
 • Toe te passen binnen vrijwel alle andere vtiger add-ons

8. Payments (Registreer betalingen op facturen)Betalingen facturen

Binnen vtiger kunt u standaard een factuur de status ‘betaald’ geven. U kunt in de standaard versie geen bedragen inboeken. Na installatie van de Nederlandstalige vtiger add-on ‘Payments’ kunt u binnen vtiger individuele (deel)betalingen registreren. U sluit daarmee de gehele sales cyclus. U moet alleen nog even zelf zorgen dat de betalingen erin komen (Dit kan met een import).

U moet Vicus nog los betalen om te zorgen dat de betalingen worden opgeteld in een veld op de factuur èn dat de factuurstatus op betaalt komt als het betaalde bedrag gelijk of hoger is dan het factuurbedrag. Pas dan is de cyclus rond. Meer info

9. KlantenportaalKlantenportaal

Uitermate geschikt voor het verhogen van de klanttevredenheid. U biedt uw klanten controle en inzicht aan zonder dat het u tijd kost. Uw klanten hebben zelf toegang tot een serviceportaal. Bij het opzetten van het portaal bepaalt u wat uw klanten mogen zien en wijzigen. Denk hierbij aan persoonlijke gegevens, producten en afspraken. Meer info

10. Gantt ChartGantt Charts Module

Deze vtiger modules is onmisbaar voor projectmatig werkende bedrijven. Met de Gantt Chart kunnen taken binnen diverse projecten gelijktijdig beter gemanaged worden. De Gantt Chart, horizontale staafdiagrammen, toont de taken binnen één of meerdere projecten binnen (complete) projectperiodes. De projecttaken kunnen per dag, week en maand inzichtelijk worden gemaakt.

Gebruik van deze module verbetert de projectmanagementvaardigheden van medewerkers binnen uw organisatie. Tevens zorgt de module ervoor dat deadlines, taken etc. beter en overzichtelijker kunnen worden gemanaged. De kans op het niet behalen van deadlines kan zo worden voorkomen.

Over vtiger en Vicus

Vtiger CRM is een van de meest populaire Open Source systemen. In gebruik is vtiger eenvoudig en uitgebreid. Open Source betekent vrijheid. Software die ontwikkeld en voortdurend verbeterd wordt dankzij de kracht van een community. Software die organisaties vrijheid biedt om naar eigen wensen te kiezen voor de beschikbare add-ons.

Wanneer u kiest voor open source, bent u niet afhankelijk van een dealer, licenties of upgrades. U bepaalt wanneer u wilt investeren. Dankzij deze flexibiliteit biedt de keuze voor open source vaak behoorlijke kostenvoordelen. U krijgt een ‘best-of-breed’ oplossing die bij u past, nu en in de toekomst.

Vicus eBusiness Solutions ondersteunt vtiger sinds 2005 en is met ruim 250 projecten de meest ervaren vtiger partner.

www.vicus.nl

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden