Smart Intra-Terrestrials

Toen ik klein was had ik het allemaal al bedacht en nog steeds heb ik het niet. Ik werd groter en dacht dat een ander het wel zou regelen. Ik kan concepten bedenken, software en processen ontwerpen, programmeren. Alleen heb ik het nog steeds niet.
Computable

In de tussentijd heb ik wel veel pogingen gezien. In mijn IBM tijd (1994-2003) heb ik zelfs een aantal code generatoren aan een formeel onderzoek mogen onderwerpen. Geen van allen voldeden. Modulair, bolletjes, object denken, drag en drop komen aardig in de buurt.

En toch zijn alle componenten volgens mij wel aanwezig. Spraakherkenning (spraak naar tekst) en synthese (tekst naar spraak). Chips met de capaciteit van een computer passen in een bankkaart, zelfs contactloos te benaderen. Bellen doen we met een horloge, maar dat is alleen zo groot omdat daar voor de sier een band en kast omheen moet.

IT zou niet meer prominent aanwezig hoeven zijn. Zo zou ik deze tekst niet hoeven typen, maar gewoon voor me uit mijmeren waarna het in flitsende tekst wordt omgezet. Helaas is spraakherkenning nog niet voor 100% betrouwbaar. Bij het vertalen van in de auto ingesproken Nederlandse tekst bij een ongetraind systeem mag je al blij zijn als 40% wordt herekend.

Ambulante professionals kunnen tijd besparen door hun mobiele telefoon te koppelen aan het CRM-systeem op kantoor. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe SaaS oplossing CRM-dicteren. Daarmee kun je vanuit een takenlijstje op je mobiele telefoon snel over zojuist uitgevoerde acties rapporteren en stuur je foto’s snel en zeker naar het bedrijfsdossier.

Waar ik nog steeds op zit te wachten is de echt slimme ICT. Kleine chipjes verborgen in ons dagelijks leven die de dingen doen waar we nu nog computers voor inzetten. De chip die zelf weet wat ie moet doen. De chip die een truukje kan en met zijn omgeving kan communiceren; die leert samenwerken met andere chips die iets toevoegen aan zijn kennis en kunnen. Daar ook fouten bij maakt om te leren. Of mag ik dan gewoon weer met Smart Intra-Terrestrials werken? Door mij ook mensen genoemd, in tegenstelling tot de gewone Intra-Terrestrials zoals Engelen, Sprookjesfiguren, Geesten en Weerwolven.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden