Magento en CRM E-Commerce Specialist

Mage One … 18 maanden en 64 patches verder

Wat je moet weten en mag verwachten wanneer je een webshop met Magento 1 draait.

Al eerder maakte we melding van ons partnerschap met Mage One, het bedrijf dat de patches levert voor webshops die nog Magento 1 draaien. Mage One is opgericht als reactie op de aankondiging van Adobe dat er na juni 2020 geen patches meer voor Magento 1 worden ontwikkeld.

MageOne-partner-image_1900x1069

Nu anderhalf jaar jaar verder heeft Mage One 64 patches vrijgegeven voor Magento 1. Daarbij speelde het Mage One Bug Bounty programma een enorme rol. Dit initiatief nodigde iedereen uit om kwetsbaarheden in Magento 1 op te sporen en te melden. Wanneer de gemelde kwetsbaarheden terecht waren dan kregen de aanmelders een financiële beloning (bounty).

Na melding van zo’n kwetsbaarheid werkt Mage One aan het ontwikkelen van een nieuwe patch. Er volgden ook patches voor de ondersteuning van oudere of nieuwere softwareversies van PHP. Met deze patches kun je een Magento 1 webshop zonder problemen op PHP 7 of PHP 8 draaien. Deze patches bieden gebruikers van Magento 1 veel flexibiliteit en keuze in mogelijkheden.

Het is natuurlijk niet zo dat je Magento 1 webshop meteen uit de lucht zal vallen, dat is onzin. Maar het gaat er wel om dat je zorgt dat jouw webshop alle updates en patches krijgt om ‘vervelende situaties’ te voorkomen. Sinds 2019 ondersteunt Vicus ook klanten die hun Magento 1 webshop willen blijven gebruiken. Wij rollen alle updates en patches voor je uit of je nu op Magento 1 of Magento 2 zit. Als je wilt nemen we in ons onderhoudsabonnement ook de patches van Mage One (voor Magento 1) mee.

Wij beseffen ook heel goed dat een migratie van je Magento 1 webshop een bepaalde timing vraagt en impact heeft die je zelf in de hand wilt hebben. Laten we samen kijken naar een pragmatische oplossing voor de komende jaren die past bij jouw organisatie en situatie. Dit kan een abonnement voor updates en patches zijn of misschien toch een zorgvuldig geplande upgrade naar Magento 2, een migratie naar OpenMage of misschien een overstap naar WooCommerce. Aan jouw de keuze en zo hoort het ook.

Laat een reactie achter