Magento trekt de aandacht van Forrester

Magento, een Open Source e-commerce platform, heeft zojuist nieuwe lof geoogst: Forrester Research heeft het een "nieuwe speler om in de gaten te houden" genoemd in het Forrester Wave: B2C eCommerce Platforms, Q1 2009 rapport.

Dit is een uitzonderlijk statement aan het groeiende momentum van Magento. Magento van Varien is het enige Open Source e-commerce platform dat in het rapport genoemd wordt, naast de marktleiders in de branch, IBM en ATG.

Maar het is niet wat Varien met Magento heeft gedaan dat Forrester opwindend vindt. Het is eerder Magento’s momentum en impliciete ruimte voor groei waardoor Forrester in haar rapport roept: “Magento is een zeer opwindende Open Source e-commerce oplossing en…. Organisaties die e-commerce bedrijven zouden Magento moeten beschouwen als een gelegenheid om kleinschalige projecten en experimenten te lanceren, maar voor grotere bedrijven met beperkte e-commerce behoeften, kan het een zeer aantrekkelijke oplossing blijken te zijn.”

Productrijpheid, bewijs van de schaalbaarheid van het product en verdere ontwikkeling van hun eigen professionele service plaatst Magento als een klasse-oplossing voor in de toekomst.

Dit is precies waar de meest succescolle Open Source producten beginnen: ‘departemental deployment’ in de onderneming met uitgebreide toepasbaarheid in de MKB markt.

Forrester voorspelt dat online detailhandelaren hun platformen de komende twee jaar zullen upgraden en hij vermoedt dat Magento in toenemende mate de voorkeur zal krijgen, aangezien online detailhandelaren de flexibiliteit, het kostenprofiel en de insluitbaarheid zoeken die een Open Source oplossing als Magento kan bieden.