iDEAL 2.0: het beste nog beter

Je hebt pas een webshop als je werkt met iDEAL. Dit populaire platform wordt volledig vernieuwd. We geven je een beknopt overzicht van alle veranderingen die gaan komen.

Een webshop zonder iDEAL is bijna onvoorstelbaar. Meer dan de helft van alle online aankopen worden betaald via iDEAL. Andere betaalopties, zoals bijvoorbeeld achteraf betalen, komen niet in de buurt.

Je zou zeggen dat zo`n goed werkende betaalmethode geen verbeteringen nodig heeft. Bij iDEAL zijn ze druk bezig geweest. Ze rollen dit jaar nieuwe functionaliteiten uit die het gebruikersgemak gaan verhogen.

Profiel aanmaken

De grootste verandering is misschien wel het aanmaken van een iDEAL profiel. Je stelt hier ook je voorkeursrekening in. Daarnaast is het mogelijk om je adres toe te voegen. Het voordeel van dit profiel is dat het afrekenen makkelijker is en dat je direct de juiste rekening gebruikt. Je hoeft dit dan niet meer te selecteren.

Sneller bestellen

Het check-out proces wordt verkort door de optie “snel bestellen”. Dit houdt in dat de klant de optie snel bestellen selecteert en dat de gegevens van de klant automatisch worden ingevuld. Het is makkelijker en minder foutgevoelig. De klantgegevens komen uit het profiel dat is aangemaakt. Wanneer de klant steeds opnieuw gegevens in moet vullen is de kans op fouten ook aanwezig. Een tikfout in het huisnummer is zo gemaakt.

En er komt nog meer!

Ook via iDEAL wordt het mogelijk om later te betalen of om in termijnen te betalen. Afhankelijk of jij als webshophouder dat aan wil bieden, natuurlijk.

De voordelen

Dankzij het gebruikersgemak zal de conversie toenemen. Jouw klanten verlaten minder snel een volle winkelmand zonder een daadwerkelijke bestelling te doen. Er komen meer opties zodat de iDEAL betaalmethode breder inzetbaar is. De betaler en jij als webshophouder hebben veel meer zelf in de hand.

Zo blijft iDEAL een cruciale speler in het faciliteren van naadloze en betrouwbare online transacties voor consumenten en bedrijven in Nederland. Deze ontwikkelingen benadrukken het voortdurende streven naar verbetering en aanpassing aan de steeds veranderende behoeften van de moderne markt, waardoor iDEAL haar positie als de voorkeursmethode voor e-commercebetalingen versterkt.