Magento en CRM E-Commerce Specialist

85% webwinkeliers positief over 2016

Verkopers op afstand zijn in ons land licht positief over de omzet die ze volgend jaar verwachten te boeken. Netto gezien zijn er 0,3 procent meer webwinkeliers die verwachten de omzet in 2016 te zien stijgen dan zij die juist een daling verwachten. Al met al denkt 84,5 procent dat de omzet volgend jaar gelijk zal blijven of zal toenemen.

Deze cijfers werden door het CBS vorige week bekendgemaakt. Overigens zijn in de detailhandel verkopers zonder winkel of markt wel degene die het minst positief zijn over de omzet van volgend jaar. Zo verwacht bijvoorbeeld 64,4 procent(!) van winkeliers die ‘overige huishoudwaren’ verkopen dat de omzet volgend jaar zal toenemen.

Webwinkeliers pure players

Hierbij moet wel worden gezegd dat de categorie ‘detailhandel, geen winkel of markt’ bestaat uit bedrijven die aan consumenten verkopen en dat niet doen via een stenen winkel of markt. Eigenlijk de pure players dus, zij die alleen online kopen (al vallen colporteurs volgens het CBS ook onder deze definitie). Dat wil niet zeggen dat er geen omni-channelplayers zijn onder de andere categorieën.

CBS maakte deze maand ook bekend dat de omzet van de detailhandel in september met 4,3 procent is gestegen ten opzichte van de maand ervoor en dat de online omzet zelfs met ruim 20 procent toenam in die periode.

50% Webwinkeliers zijn positief

Al met al zijn dat mooie cijfers. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Want tegenover die 15,8 procent van de webwinkeliers die denkt dat de omzet volgend jaar zal stijgen, denkt 15,5 procent dat de omzet juist zal dalen. En dat is ook wel te begrijpen. De concurrentie wordt steeds heviger en vindt niet alleen in één kanaal plaats. Zowel online als offline, op de mobiel als op de sociale media strijden winkels om de gunst van de consument, die steeds kritischer wordt. Die wil bediend worden wanneer en waar hem dat uitkomt.

Actieve webwinkeliers bereiken meer

Niet elke retailer is daar echter op ingespeeld en zal dus best hebben gezien dat de omzetcijfers al wat zijn afgenomen de laatste maanden. Maar het is zeker nog niet te laat. Als u zich wilt kunnen meten met de beste en een webwinkel wilt hebben die klaar is voor de toekomst, neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen u uitgebreid adviseren over webwinkelsoftware zoals Magento en Zen Cart, maar ook over hoe u uw webshop kunt koppelen aan uw bedrijfsadministratie of ERP-systeem. En wilt u echt aan de slag? Laat u dan adviseren over het inrichten van een crm-systeem in combinatie met de WebVisitAnalyser om uw verkoopteam echt aan het werk te zetten!

Laat een reactie achter