Met DigiD en A-Select: Eén gebruikersnaam en wachtwoord

DigiD_logo_180x90

DigiD (Diegie Dee) is de naam van de nationale authenticatievoorziening in Nederland. Gebruikers hoeven maar één wachtwoord te onthouden. Met een eigen login-naam en het wachtwoord doet men beveiligde internettransacties.

Ook voor bedrijven

De voorziening wortelt in een manifest dat zes uitvoeringsorganisaties (o.a. Belastingdienst, CWI en UWV) vorig jaar uitbrachten uit ongeduld over de voortgang van Haagse authenticatieplannen. Zij bouwden de Nationale (later: Nieuwe) Authenticatie Voorziening; deze NAV stond ook bekend als Burgerpin. Het ministerie van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties werkte aan een Overheidstoegangsvoorziening (OTV). Nu de ‘Manifestgroep’ en BZK de handen ineen hebben geslagen, staat DigiD voor de complete voorziening, die drie beveiligingsniveaus krijgt (laag, middel, hoog) en onderscheidt tussen burger en bedrijf.

Voor bedrijven is het wachten nog op het Basis Bedrijven Register, dat eenzelfde controlefunctie vervult als de GBA voor burgers.

Wij kunnen u helpen met de implementatie maar ook met het bepalen welke diensten welk niveau van authenticatie behoeven.

Denk ook aan authenticatie met SMS, smartcards en andere tokens.

 

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden