Meer B2B website leads genereren met WebVisitAnalyser

Met WebVisitAnalyser en Creditsafe geen tijd verliezen aan prospects met financiële risico's

Jouw webshop en website zijn het visitekaartje van jouw organisatie. Via jouw site en/of shop komen dagelijks honderden, duizenden bezoekers binnen. Van deze bezoekers heeft echter meer dan de helft (55%) geen interesse in het afnemen van jouw producten en diensten. Deze groep is vaak toevallig op jouw website terechtgekomen. Dit betekent echter ook dat 45% van jouw websitebezoekers wel interesse heeft en relevant is voor jouw bedrijf.

Onderzoek wijst uit dat gemiddeld genomen slechts 5% van deze groep website leads daadwerkelijk contact met jouw opneemt. Een gemiste kans denk je over de andere 40%. Dit hoeft niet! De lead generatie tool WebVisitAnalyser stelt B2B organisaties in staat de mensen die jouw website verlaten zonder contact op te nemen toch te bereiken.

Website leads

Als je nog niet met een lead generatie tool werkt mis je echt wat. De noodzaak is dan ook (nog) niet direct aanwezig om extra bezoekers te trekken. Er valt waarschijnlijk nog veel meer rendement te halen uit jouw huidige website bezoekers. Zonder extra bezoekers kan je dus meer online leads genereren door deze groep te identificeren en op te volgen.

Welke bedrijven bezoeken jouw website?

Heb je helder voor ogen welke bezoekers jouw website of shop bezoeken? En matchen deze webbezoekers met de doelgroep(en) die je wilt bereiken?

De WebVisitAnalyser gaat dit voor jou na. Elke unieke website bezoeker laat namelijk waardevolle informatie achter. Deze informatie is voor jou wellicht nog niet bruikbaar.

De WebVisitAnalyser brengt hier verandering in. Deze lead generatie tool zorgt ervoor dat je online leads kunt genereren van eerder nog voor jou onbekende webbezoekers.

Identificeren website leads

De WebVisitAnalyser stelt automatisch een profiel op van de individuele website bezoeker (op organisatieniveau).

De unieke software, ontwikkeld door Vicus, koppelt deze informatie (zoals het aantal bezochte pagina’s, combinatie van pagina’s en ondernomen acties op de website en fase in het aankoopproces) aan concrete gegevens van de websitebezoeker.

Denk hierbij aan gegevens uit het register van de Kamer van Koophandel zoals optioneel de kredietwaardigheid van de organisatie, het aantal medewerkers en de branche waarin de organisatie actief is (aan de hand van de SBI-code). Ook wordt contactinformatie zoals NAW-gegevens inzichtelijk gemaakt.

Tot wel 40% herkenning van B2B website leads

De WebVisitAnalyser identificeert tot wel 40% van jouw zakelijke website bezoekers. Deze lead generatie tool herkent dus onder meer het type bedrijf dat jouw website bezoekt. Aan de hand van het opgebouwde profiel verkrijg je zo direct inzicht of desbetreffende zakelijke websitebezoeker wel of niet relevant is voor jouw bedrijf.

Focussen op de beste leads

Door gebruik te maken van de WebVisitAnalyser kan je direct de meest kansrijke leads opvolgen. De WebVisitAnalyser is uitermate geschikt voor lead scoring: inzicht verkrijgen in de kwaliteit van website leads. Meer over het achterhalen van de beste leads lees je in de blog ‘Lead scoring met WebVisitAnalyser voor optimale klantfocus’. 

Benodigdheden B2B lead generatie met WebVisitAnalyser

Het enige wat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van WebVisitAnalyser is een eigen bedrijfswebsite/shop. Na installatie van een meetscript op jouw website/webshop en enigvooroverleg over de te meten ‘parameters’ gaat WebVisitAnalyser voor jou aan de slag.

De WebVisitAnalyser brengt de bezoekers van jouw website/shop in kaart. De WebVistAnalyser levert jou zo de informatie en concrete contactgegevens van website leads waarmee je aan de slag kunt.

Direct website leads opvolgen

De WebVisitAnalyser kan je ook koppelen met jouw vtiger CRM systeem. Het grote voordeel hiervan is dat de website leads direct op de juiste plaats worden gezet en meteen door de marketing- en salesafdeling kunnen worden opgevolgd.

Vicus biedt B2B bedrijven een aantrekkelijk CRM systeem aan. Het vtiger CRM systeem wordt door ruim 150 MKB bedrijven gebruikt. Standaard erg compleet en direct te gebruiken door marketing, verkoop en klantenservice.

Doeltreffend klanten benaderen

Met WebVisitAnalyser heb je optimaal inzicht in het gedrag, de interesses, de kwaliteit en de behoeften van jouw website en/of webshop bezoekers. Jouw marketing- en sales afdeling kan zo doeltreffend aan de slag. Breidt jouw klantenkring uit en ga ook aan de slag met WebVisitAnalyser.

Interesse in WebVisitAnalyser?

Heb je interesse om meer rendement uit jouw website en/of webshop te halen? Of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 033 461 1196 of via sales@vicus.nl. Wij adviseren je graag over het toepassen van de WebVisitAnalyser binnen jouw organisatie.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden