LibreOffice is beter dan OpenOffice.org

logo LibreOffice

LibreOffice, een opvolger van OpenOffice.org, is in 2010 ontstaan toen het grootste deel van de community zich vrij maakte van de band met Sun/Oracle en The Document Foundation (TDF) van start ging. TDF wordt inmiddels gesteund door velen waaronder  RedHat, Canocical, SUSE, Intel, FS, Google, Lanedo, Monty Program AG en Novell.
Belangrijkste reden om over te stappen op LibreOffice: het is een echt open product en wordt dus niet gedomineerd door een grote partij. LibreOffice is stabieler, sneller, meer functies, betere uitwisseling met MS-bestandsformaten. Het aantal ontwikkelaars en supporters van LibreOffice is de afgelopen jaren bijzonder hard gegroeid en die ontwikkeling is nog niet ten einde.

LibreOffice streeft Open Office voorbij

Als echt open product ontwikkelt LibreOffice zich snel en moderniseert veelvuldig. Momenteel wordt er gewerkt aan een versie voor Android maar ook aan een on-line versie. LibreOffice streeft het oude Open Office in prestaties en stabiliteit nu al voorbij. Aan de gebruikerskant zijn er meer en verbeterde functies, is er een betere uitwisseling met de nieuwe bestandsformaten van Microsoft (docx en xlsx) en een betere import van CorelDraw-, Publisher- en Visio-bestanden.

Verbeterde uitwisseling met Microsoft docx bestanden

LibreOffice profileert zich nadrukkelijk als speler in en voor de professionele markt.
Ter illustratie daarvan: recentelijk werd een samenwerkingsproject gestart met enkele (semi-)overheidsinstanties in Duitsland en Zwitserland, dat zorgt voor het op punten verbeteren van de uitwisseling van docx-bestanden. Daarnaast kunnen klanten bij diverse bedrijven en op diverse niveaus support-contracten afsluiten. Hierdoor is het project verzekerd van voldoende terugkoppeling in financieel en functioneel opzicht. En dat biedt  de klant de zekerheid van stabiliteit en een goede behartiging van zijn belangen.

In Nederland is open source dienstverlener Nou&Off sinds 2004 actief met Open Office en sinds 2010 nadrukkelijk met LibreOffice. Via partners Lanedo en SUSE biedt Nou&Off ook in Nederland 3rd level support. De meest recente stabiele versie van LibreOffice is 3.6.4, volgend naar komt versie 4.0 uit.

Vicus werkt met zowel OpenOffice.org als LibreOffice en heeft op dit gebied veel ervaring. In de praktijk blijken onder andere teksten en presentaties in de spreadsheetprogramma’s prima te voldoen.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen

Ook interessant

geen berichten gevonden