Magento en CRM E-Commerce Specialist

Vtiger upgrade naar versie 6 als u nog vtiger 5 gebruikt

Waarom zou ik een vtiger upgrade laten doorvoeren? het werkt toch prima zo? Een vraag die we vaak krijgen als wij een klant adviseren om een upgrade van vtiger door te overwegen. Reden om er eens een blog aan te wagen. Eigenlijk is hooguit de kosten een reden om de stap naar versie 6 niet te doen. Als u de vernieuwde look en feel niet aanstaat dan brengen we in een paar uur het systeem qua uitstraling in lijn met uw huisstijl.

Vtiger upgrade – De belangrijkste voordelen:

vtiger upgrade naar versie 6 voor het te laat is!

 • De vtiger-Google koppeling werkt beter en is nu standaard onderdeel van vtiger.
 • Nieuwe functionaliteit.
 • Ontwikkeling vtiger modules alleen nog voor 6.
 • Beveiliging is op niveau.
 • Voorkom onverwachte verrassingen.
 • Besparing door gebruikersvriendelijker interface.
 • De portaal (customer portal) van vtiger 6.3 is herzien en in onze optiek sterk verbeterd.

Vtiger Google koppeling werkt beter in versie 6.3

De koppeling met de Google Agenda was een plug-in in versie 5.4. na de vtiger upgrade naar versie 6.2 is het een standaard onderdeel van vtiger. De Google koppeling wordt ook verder ontwikkeld binnen de vtiger community editie. Hoewel de koppeling al veel beter is blijkt deze in vtiger versie 6.3 in de praktijk nog niet helemaal goed te werken.

Nieuwe functionaliteit

Afhankelijk van de versie die u nu gebruikt heeft u meer of minder extra functionaliteit. Zo zijn er na de vtiger upgrade veel details verbeterd en fouten opgelost. Daardoor worden wellicht onderdelen voor u bruikbaar die voorheen onvoldoende functionaliteit boden.

 • De portaal ziet er beter uit
 • Google synchronisatie

Ontwikkeling vtiger modules alleen nog voor versie 6

vtiger-ontwikkelaars over de hele wereld maken steeds minder plug-ins voor versie 5. Dit is op zich al reden voor een vtiger upgrade. U kunt namelijk niet doorpakken met al die mooie nieuwe functies en vtiger plug-ins.

Vtiger beveiliging

 • Om oude software (lees oude versie) op de webserver te laten draaien moet vaak een oudere versie van de systeemsoftware worden gebruikt. Ook deze is gevoeliger voor aanvallen.
 • voor vtiger versie 5 worden geen patches meer uitgebracht
 • Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bent u verplicht om uw gegevens te beveiligen volgens de laatste stand van der techniek. Er staat niet precies in de wet wat dat inhoud, maar bij situaties waar het fout gaat wordt altijd als eerste gekeken naar de versies van de gebruikte software. Als het fout gaat kan u nalatigheid worden verweten hetgeen impact kan hebben op de schuldvraag. Dat kan zowel juridische als imago-consequenties voor u hebben.
 • vtiger versie 6.3 bevat met name maatregelen tegen cross-site scripting (XSS).

Voorkom dubbele vtiger maatwerk-kosten

Met name van versie 5 naar 6 moet bij de vtiger upgrade maatwerk opnieuw worden opgezet.

Als u nu nog maatwerk laat doorvoeren doet u dat op basis van een oud systeem. Als u later een upgrade laat doen moet het maatwerk alsnog worden omgezet naar versie 6. Dat is dan dus dubbel werk; eerst laat u het maatwerk toevoegen en later weer upgraden. Daarnaast loopt u het risico dat u iets laat bouwen waarvan in vtiger 6 al een plug-in beschikbaar is.

Besparing door gebruikersvriendelijker vtiger 6 interface

Gebruikers ervaren een verbeterde gebruikersvriendelijkheid bij het invoeren en zoeken van gegevens. Bij fulltime gebruik zien wij besparingen van ca 30 minuten per week per medewerker. Bij 5 medewerkers is dat al snel 100 uur per jaar. Voor veel klanten is dat al voldoende business case om een vtiger upgrade te verantwoorden.

Voldoen aan interne en externe voorschriften

Het it-beleid binnen bedrijf of branchevereniging schrijft vaak voor dat de binnen de organisatie gebruikte software up-to-date moet blijven op major releases (vtiger 6 is een major release).

Met een regelmatige upgrade voorkomt u dat u bij wijziging in regelgeving veel grote migraties moet doorvoeren om aan die ene regel te voldoen.

Voorkom onverwachte verrassingen

Bijblijven voorkomt dat u in noodsituaties niet een ingeplande upgrade moet doorvoeren en daarmee een ongewenste impact op de totale architectuur.

U bent minder gevoelig voor technische wijzigingen in de omgeving die buiten uw invloedssfeer ligt. Denk aan update van computers qua besturingssysteem en browsers.

Vtiger ugrade naar 5, 6.x of 6.5?

Inmiddels achten we vtiger versie 6.5 stabiel genoeg om in te plannen voor een vtiger upgrade.

Is er een reden om niet te upgraden?

Het is op korte termijn altijd goedkoper om niet te upgraden als u met de bestaande functionaliteit uit de voeten kunt. Op lange termijn bent u vrijwel altijd duurder.

Heb ik nog keuzes qua vtiger upgrade-methode?

Wij ondersteunen twee routes om een upgrade van vtiger uit te voeren.

 • Het inrichten van een nieuwe installatie van vtiger en alle data van uw oude systeem overzetten.
 • Of het door vtiger voorgeschreven upgrade-pad doorlopen.

Beide methoden hebben voor en nadelen. Wij maken graag samen met u de keuze op basis van uw specifieke situatie.

Is vtiger CRM upgraden verplicht?

Nee, wij drukken u op het hart om uw software op niveau te laten houden en wij zorgen graag voor u dat dat ook inderdaad gebeurd. Echter het is uw eigen verantwoordelijkheid.

Waarom verzorgt Vicus niet standaard de upgrades?

Wij werken graag transparant en geven graag iedereen de kans om met Open Source software te werken. Daarom bieden wij de hosting en ondersteuning aan zonder verplichte upgrades; dat houdt de kosten laag. Daarnaast is het niet voor elke organisatie wenselijk dat medewerkers ineens worden geconfronteerd met een aangepast systeem. Upgrades doen wij daarom altijd in overleg. Wij vallen u niet plotseling lastig met een verplichte upgrade, want dan veroorzaken wij juist zelf een van die vervelende events op een moment dat het ú net niet uitkomt.

Laat een reactie achter