Magento en CRM E-Commerce Specialist

Helft Europese bedrijven gebruikt Open Source bedrijfskritisch!

Volgens Forester deinzen Amerikaanse en Europese bedrijven niet terug voor het gebruik van open-sourcesoftware voor bedrijfskritische applicaties.

Voor het onderzoek ondervroeg Forrester telefonisch bijna 500 “IT-beslissers” in beide werelddelen, van wie ongeveer 10 procent in Nederland werkzaam was. Ruim de helft van de Europese deelnemers aan het onderzoek zegt dat ze nu open source-software gebruikt voor bedrijfskritische applicaties. Een meerderheid van degenen die de mogelijkheden van Open Source hebben geëvalueerd ziet voldoende zakelijk voordeel om deze software te gebruiken om de omzet te vergroten of klanten van dienst te zijn. Van hen noemt 62 procent de mogelijkheid om met Open Source de operationele kosten te verlagen.

Een even groot percentage vindt het aantrekkelijk dat de software zelf gratis is. Vier van de vijf ondervraagden vindt echter voordelen als ondersteuning van open standaarden, het gebruik van code zonder beperkingen en het vermijden van “vendor lock-in” belangrijker. Driekwart maakt zich wel zorgen over de beschikbaarheid van consulting, integratie, support en andere diensten. Er is dus een groot potentieel voor uitbreiding van Open Source nu het zijn waarde voor bedrijven heeft bewezen. Ook starten met Open Source? Neem contact met ons op!