Ondernemers met visie kiezen voor

Open Source Software

Software-ontwikkeling is dynamisch. Wat vandaag sophisticated is, is morgen weer achterhaald. Natuurlijk wil je je bezighouden met jouw core-business. Je wil niet iedere keer voor dure verrassingen komen te staan doordat je gebonden bent aan een softwareleverancier.

Open source betekent niet gratis. Volgens Vicus betekent open source: software die ontwikkeld en voortdurend verbeterd wordt dankzij de kracht van de community. Software die vrijheid biedt deze aan te passen aan uw veranderende behoeften en doelstellingen.

Dankzij slimme configuraties, modules en desgewenst maatwerk. Waarbij u niet afhankelijk bent van een dealer, licenties of upgrades. U bepaalt wanneer u wilt investeren. Dankzij deze flexibiliteit biedt de keuze voor open source vaak behoorlijke kostenvoordelen, zeker op lange termijn. U krijgt een ‘best-of-breed’ oplossing die bij u past, nu en in de toekomst.

Vrijheid

Open Source betekent vooral de vrijheid om met de software te doen wat je zelf wilt; broncode inzien, gebruiken, verbeteren, aanvullen en distribueren. Daarnaast heb je met Open Source software veel lagere kosten. Open source software biedt keuzevrijheid en je bent niet langer gebonden aan één leverancier. Daarnaast biedt Open Source software je een goede prijs-kwaliteit verhouding.

The term «free» in this context is primarily a reference to a lack of constraint («vrijheid») rather than a lack of cost («gratis»).


Aantrekkelijke licentievoorwaarden

Tegen aantrekkelijke licentievoorwaarden kun je via Vicus professioneel aan de slag en de kracht van alle toepassingen optimaal benutten.

  • geen licentiekosten, geen eigendomsdiscussies
  • broncode is beschikbaar, gegevens altijd benaderbaar
  • geen administratie en inkoopproces voor licenties

Geen vendor lock-in

Wanneer je kiest voor open source ben je niet afhankelijk van een dealer, licenties of verplichte upgrades. Dankzij deze flexibiliteit biedt open source behoorlijke kostenvoordelen. Je krijgt een ‘best-of-breed’ oplossing die bij je past. Vaak krijg je conform de bijbehorende licentie zelfs de broncode.

Afstemmen op jouw behoefte

Desgewenst kun je de toepassingen eenvoudig afstemmen op jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Dat geldt ook voor het toevoegen van modules of functionaliteit.

Up to date wanneer je wilt

Bovendien zorgen onze servers voor een waterdicht beheer van de applicaties en back-ups. Je bent zo altijd up-to-date met de software en het beheer ervan. Je bepaalt zelf wanneer je wilt investeren.

Vrijheid is niet gratis TANSTAAFL

Open Source is zogenaamde Free Software. Niet als Free in Free Beer, maar Free als in Freedom. Het gaat daarbij met name om de vrijheid die je hebt. De Engelsen hebben hiervoor de acroniem TANSTAAFL geïntroduceerd - There Ain't No Such Thing As A Free Lunch.

Open Source ontwikkelmethode

Belanghebbenden werken samen om de software te verbeteren en/of uit te breiden, zonder dat eigendomskwesties dat in de weg zitten. De vorm waarbij personen uit verschillende organisaties, landen of op persoonlijke titel samen de software verder ontwikkelen, wordt de Open Source ontwikkelmethode genoemd.

Verstand van techniek

Wij werken met professioneel ontwikkelgereedschap en alle door ons ingezette medewerkers zijn stuk voor stuk professionele en ervaren ICT-ers. Veel hebben een langdurige achtergrond zoals MySQL, PHP, Javascript, CSS en hebben zich in de achterliggende techniek gespecialiseerd.

Vicus Open Source Garantie

Sluit bij Vicus een service-overeenkomst af om de Open Source software te ondersteunen Dat betekent dat je bij ons er zeker van bent dat je de benodigde ondersteuning zoals workshops, trainingen, gebruikersvragen, onderhoud, maatwerk en (security)updates kunt inkopen.

Blijf baas over je eigen informatie!

De opslag van jouw gegevens vind plaats in een blijvend toegankelijk formaat. Bij overstap naar een andere architectuur of softwarepakket zijn je gegevens eenvoudig over te zetten. Maatwerk en onderhoud aan de software kun je laten doen door wie je wilt.

Nieuwe vorm van Escrow

Juristen moeten er vaak aan wennen. Je rechten volgen uit de open source licenties. Het gaat dan dus meer om de praktische invulling. Daarom bieden wij als escrow-dienst de mogelijkheid om regulier een werkende back-up van je webshop of crm-systeem te ontvangen op een door jou zelf te kiezen locatie.


Open standaarden en Open Source software dragen bij tot de kenniseconomie en innovatie. Open Source software biedt vooral grote kansen bij samenwerking en het voorkomen van monopolies en leveranciersafhankelijkheid.

foto van Alexander Pechtold Alexander Pechtold, ex-minister