E-mail bounce

Je bent hier:

Via de e-mailmarketing automation module (VEMA) van Vicus stuur je mailings of nieuwsbrieven naar Leads en Contactpersonen die zijn opgenomen in het Vtiger CRM systeem.

Bij het versturen van de e-mailing, wordt er in de header van het emailbericht, een email-adres meegestuurd als Return-Path.

Dit “Return-Path” emailadres wordt gebruikt voor het retourneren (bounce) van niet af te leveren mailings aan het opgegeven emailadres (het To: adres).

Dit emailadres is gekoppeld aan een email-account (mailbox) welke door VEMA gescanned kan worden op redenen waarom die email niet afgeleverd kon worden. De reden wordt dan in Vtiger CRM getoond bij het record van de geadresseerde Lead of Contactpersoon.

Naast een werkende ‘bounce’ emailbox zijn enkele gegevens noodzakelijk om dit in te richten:

• Host
  • Poort
  • IMAP2 of IMAP4
  • SSL of TLS
  • Gebruikersnaam en wachtwoord-combinatie.

Stuur deze gegevens naar de servicedesk van Vicus die zorg draagt voor het configureren van het e-mail marketing systeem.

Zodra dit goed is ingericht worden bounces automatisch verwerkt en worden emailadressen die teveel bounces hebben automatisch uit de verzendlijst(en) gehaald.

note: deze bounce-handling werkt samen met de AVG consent module en de E-mail Marketing modules van Vicus. Deze werkt alleen voor deze mailings en niet voor de normale emails en werkstromen.