Magento en CRM E-Commerce Specialist

Inhoud

Vtiger e-mail marketing module handleiding

Je bent hier:

Campagnes die in het verleden zijn verstuurd, kunt je gemakkelijk terugzien. Kijk het rapport van de campagne in, zodat je weet hoeveel ontvangers de e-mail hebben geopend en wie op welke link uit je e-mailing klikte.

Wil een ontvanger geen e-mails meer ontvangen in de toekomst? Dan kunnen ze zich gemakkelijk uitschrijven. Dit wordt direct verwerkt in vtiger.

Het uiterlijk van je e-mail maak je op met behulp van de standaard vtiger module e-mail Templates òf je gebruikt de module e-mailtemplate die onderdeel is van de module.

In deze handleiding laten we zien hoe je de module kunt inzetten.

Maak een campagne aan

Ga in vtiger naar de module e-mail campagnes en voeg een nieuwe campagne toe. In stap 1 stel je de belangrijkste informatie over de campagne in.

Campaign details stap 1

 1. Campaign name / Campagnenaam – De naam van de campagne om de campagne te identificeren
 2. assigned To / Toegewezen aan – dit bepaalt aan wie de e-mail (die je in vtiger terug zult zien bij de betreffende lead/contactpersoon/account) toegewezen zal zijn.
 3. From name / Van wie: De afzender die in de e-mail wordt vermeldt.
 4. From Email / Van e-mail: idem, maar dan het e-mailadres
 5. Reply to / antwoord naar: Het antwoord adres dat wordt gebruikt wanneer de ontvanger een email wil terugsturen.
 6. Unsubscribe option / Uitschrijf optie – of de uitschrijfoptie onderaan de e-mail wordt vermeldt.
 7. Assignment type / Toekenningstype – Aan wie de verzonden e-mail wordt toegewezen.
 8. Select SMTP / Selecteer de SMTP service: in deze suite kun je variëren met verschillende verzendende servers. Hiermee bepaal je ook het afzenderadres van je e-mail.

Selecteer ontvangers

In de 2e stap kies je naar wie je jouw e-mailing wilt sturen. Allereerst is het belangrijk dat je weet dat je tegelijkertijd Leads, contactpersonen en organisaties kunt bereiken.

Kies als bron ‘Select from report’. Kies vervolgens het eerste rapport dat e-mail adressen omvat die je wilt e-mailen. Kies de module waarop dit rapport gebaseerd is en klik ‘Add’.

Je mag meerdere rapporten toevoegen. In het overzicht onder de knop ‘Add’ zie je welke rapporten je hebt toegevoegd en hoeveel records daarin voorkomen.

Campaign details 3

Maak je e-mail op

In stap 3 kun je een sjabloon kiezen uit de standaard vtiger e-mail sjablonen of vanuit de module e-mailtemplate die onderdeel is van de module. Een derde mogelijkheid is om direct in de teksteditor te werken die in deze stap aanwezig is.

 1. Klik hier om een standaard vtiger sjabloon te selecteren.
 2. Klik hier om een sjabloon vanuit de module emailtemplate te selecteren.
 3. Voeg hier het onderwerp van de e-mail toe.
 4. De teksteditor

Verstuur je e-mail

Bij stap 4 controleer je je eerdere stappen en kun je je campagne testen, direct versturen of inplannen voor een later tijdstip.

Als je je opzet voor nu wilt laten rusten om er op een later tijdstip mee verder te gaan, ga dan links bovenin naar Alle e-mailcampagnes. Je zie je nieuw gemaakte campagne dan in de lijst staan. Als je ermee verder wilt, kun je hem opnieuw openen en bewerken. Eenmaal verzonden campagnes kunnen niet meer bewerkt worden.

Volg het resultaat van je campagne

Nadat de campagne is verstuurd, kunt je de effecten van de campagne volgen met behulp van de tab ‘Report’.

Campaign details 6

Je ziet hier:

 • Hoeveel e-mails er zijn verstuurd
 • Hoeveel en door wie de e-mails zijn geopend
 • Hoeveel en door wie de links zijn geopend
 • Hoeveel mensen zich hebben afgemeld

Speel met de instellingen om aflevering te verbeteren

In de settingsmodule kun je het aantal per batch te verzenden e-mails instellen. In de taakplanner de frequentie. Daarmee kun je dus een goed schema instellen waardoor het internet niet in een keer overloaded wordt met jouw email campagne. Stel bijvoorbeeld de planner in op 5 minuten en de batch op 25. De e-mails worden dan in een tempo van 25 per 5 minuten verzonden.

Al met al heb je hiermee een module waarmee je grotere volumes kunt verzenden. Wil je ook nieuwsbrieven sturen vanuit vtiger? neem dat contact met ons op via de onderstaande button.