Magento en CRM E-Commerce Specialist

Terugblik op 2009, vooruitblik 2010

In 2009 hebben we nieuwe klanten mogen begroeten. Die groei hebben trouwe klanten gemerkt. Begin van het jaar hadden we moeite om de groei bij te benen.

Hoewel een aantal van onze klanten het moeilijk hebben met de crisis zijn er nog geen klanten failliet gegaan. Helaas hebben wij voor het eerst sinds ons bestaan incassoprocedures moeten opstarten en logins moeten blokkeren vanwege facturen die meer dan 2 maanden open stonden. Maatregelen die wij liever ook niet gebruiken.

Voor 2010 liggen de plannen klaar. Onze verkoop zal gerichter worden gedaan op die punten waar we goed in zijn. Hierbij maken we gebruik van wat onze klanten van ons vinden. Kernpunten waarom onze klanten Vicus klanten waarderen zijn betrokkenheid, inhoudelijke kennis over de Open Source producten maar ook over de bedrijfsprocessen. Men is tevreden over onze kwaliteit en de online beschikbaarheid wordt als zeer hoog ervaren.

Uit respect voor onze klanten die wel op tijd betalen zullen we scherp blijven op de betaaltermijnen. Mocht u in betalingsproblemen komen neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we tijdig passende afspraken kunnen maken.

In 2009 hebben we een aantal nieuwe ontwikkelingen gerealiseerd. Tijdens de webwinkelvakdagen in januari introduceerde wij de eerste koppeling van een Open Source b2c webshop via het door ons ontwikkelde VOSBA framework met een Modis kassasysteem. Vervolgens koppelde wij aan Papyrus (een ERP systeem voor uitgevers), Microsoft Dynamics Navision, WinPOS winkelautomatisering en het administratiepakket van King.

Binnen het Open Source domein koppelde we onder andere vtiger CRM aan SQL-Ledger en Joomla aan vtiger CRM, Zen Cart aan … eigenlijk teveel om op te noemen.

In 2010 zullen we ons partnernetwerk verder uitbouwen, zodat onze klanten kunnen profiteren van meer inhoudelijke kennis. De gerealiseerde koppelingen zullen we verder uitbouwen en verdiepen en we zullen op zoek gaan naar meer systemen die aansluiting bij de Open Source wereld belangrijk vinden.

Ook zullen we steeds meer kant en klare oplossingen aanbieden. Waar we tot op heden projecten op maat deden bieden we nu steeds vaker kant en klare combinaties aan die in de praktijk reeds hebben beween te werken. Hierdoor, én door onze gegroeide ervaring, kunnen wij makkelijker met vaste prijzen werken waardoor klanten weloverwogen de overstap naar de Open Source wereld kunnen maken.

Wij danken al onze trouwe klanten en wensen iedereen een goed 2010.