Hoe kunnen we helpen?

Inhoud

Module Verkoopkansen in Vtiger CRM

Je bent hier:

Een Verkoopkans (Kans, Potential, Opportuniteit) is een kans om een product of dienst, te verkopen. Wanneer je inschat dat een Lead een goede kans heeft om tot aanschaf over te gaan converteer je deze naar een Verkoopkans. Daarnaast zal bovendien een Organisatie en een Contactpersoon automatisch worden aangemaakt in het CRM-systeem.

Elke Organisatie bepaalt zelf wanneer een Lead moet worden geconverteerd naar een Verkoopkans. Je kunt bijvoorbeeld besluiten een Lead naar een Verkoopkans te converteren zodra deze een Offerte vraagt. De Lead vermelding zal worden verwijderd uit de database om verwarring door dubbele vermeldingen te voorkomen.

Een Prospect is in onze definitie een Organisatie (of particulier persoon) waar de Verkoopkans zich voor doet.

De module Verkoopkansen zorgt voor hulpmiddelen om vermoedelijk toekomstige klanten gericht op te kunnen volgen. Het helpt je het potentieel van jouw Prospects te volgen tijdens de verkoopcyclus.

Verkoopkansen aanmaken

Er zijn verschillende manieren om ‘Verkoopkansen’ te creëren.

  • Klik op de knop met het plusteken, vul de velden in en klik op opslaan (save).
  • Klik op het pictogram ‘Importeren van een .csv bestand’.
  • Klik op de link ‘Converteer Lead’ (Convert Lead).
  • Klik op de uitrollijst ‘Snel aanmaken (Quick create) en selecteer Nieuwe Verkoopkans (New Opportunity).

Verkoopkansen importeren

Je kunt jouw Verkoopkansen overnemen vanuit andere verkoopautomatisering toepassingen. Voordat de gegevens geïmporteerd kunnen worden, moeten deze geconverteerd worden in een CSV-indeling. Lees meer  over Importeren.

Voordat je Verkoopkansen kunt importeren moet je zorgen dat de gerelateerde Organisaties en Contactpersonen in het CRM-systeem beschikbaar zijn. Eventueel door ze vooraf eerst te importeren.

Verkoopkansen filteren

Na het succesvol aanmaken worden Verkoopkansen weergegeven in de lijstweergave (listview) op de startpagina van de ‘Verkoopkansen’.

Verkoopkansen zoeken

Hoewel de lijstweergave de bestanden filtert gebaseerd op van te voren geconfigureerde veldwaardes, is het wellicht nodig om verder te kijken.

Er zijn drie types zoekopdrachten die kunnen worden uitgevoerd: standaard zoeken, uitgebreid zoeken en alfabetisch zoeken, om zo je bestanden snel uit te zoeken.

Verkoopkansen exporteren

Met vtiger CRM kun je Verkoopkansen exporteren naar spreadsheet records zoals Microsoft Excel, OpenOffice.org, LibreOffice en andere voor verdere gegevensanalyse.

Duplicaten aanmaken

Wanneer je een verkoopkans creëert kan je, als de meeste details van het nieuwe record matchen met het bestaande record,  het bestaande record dupliceren met weinig bewerkingen. Zie Dupliceren

Verkoopkansen bewerken

Met de bewerkfunctie kun je alle veldwaardes van een bestand bijwerken. Met de bulkbewerkfunctie (mass edit) is het ook mogelijk om tegelijkertijd dezelfde velden van verschillende regels te bewerken.

Verkoopkansen verwijderen

Je kunt ongewenste verkoopkansen verwijderen vanuit de lijstweergave of de detailweergave.

Verkoopfacturen aanmaken

Je kunt een factuur direct creëren vanuit de Verkoopkans module. Meestal zul je eerst een Verkooporder aanmaken en vanuit de Verkooporder een Factuur sturen.

  • Kies de kans waarmee de Factuur mee gegenereerd moet worden.
  • Klik op de kans om naar de detailweergave (detailview) te gaan.
  • Klik op de ‘Creëer Factuur’ (Create Invoice) link, vul de velden in en klik op ‘Opslaan’ (save).

Converteren naar Project

Vanaf vtiger versie 7 kun je vanuit de Verkoopkans direct een project aanmaken. Relevante informatie wordt dan direct overgezet naar het project.

Sales Forecast (add-on)

Voorspellen van de verkoopkans. Hiervoor zijn de extra modulus Sales Targets en Sales Forecast beschikbaar.

Verkooppijplijn grafiek

Je kunt een grafische representatie van je verkoop terugzien in de pijplijn. Je kunt dit vinden in de dashboardmodule.

Verkoopkansen koppelen met andere entiteiten

  • Klik op de tab ‘Meer informatie’ (More information) in de detailweergave (detailview) om de modules gerelateerd aan Verkoopkansen te bekijken.
  • Modules geassocieerd met de verkoopkans staan in de onderstaande lijst.

Tab Activiteiten

Je kunt een meeting, telefoontje of een taak inplannen door te klikken op de knop ‘Toevoegen gebeurtenis’ (Add event) en door te klikken op de knop ‘Toevoegen taak’ (Add to do)

Tab Contactpersonen

Toont de Contactpersoon die geassocieerd zijn met de Verkoopkans. Klik op de knop ‘Selecteer Contact’ (Select Contact) om toe te voegen vanuit bestaande contactenlijst.

Tab Producten

Toont de Producten die geassocieerd zijn met de Verkoopkans. Klik op de knop ‘Selecteer Producten’ (Select Products) om producten toe te voegen vanuit bestaande productenlijst.

Tab Verkoopfase historie

Laat zien welke verkoopfase(s) de kans heeft doorgemaakt.

Tab Activiteiten geschiedenis

Deze functie houdt een log bij van alle gebeurtenissen en taken die afgerond zijn of waarvan de status is veranderd in ‘in wacht’.

Tab Documenten

Toont Documenten die gekoppeld zijn met de verkoopkans. Klik op de knop ‘Selecteer Documenten (Select Documents) om documenten toe te voegen vanuit bestaande documentenlijst. Klik op ‘Voeg Document toe (Add Document) om documenten toe te voegen en de associëren met de Verkoopkans.

Tab Offertes

Toont een lijst van alle Offertes die gerelateerd zijn aan de Verkoopkans. Om een Offerte aan te maken klik je op de knop ‘Voeg Offerte toe (Add Quote). Daarmee relateer je de offerte automatisch met de verkoopkans.

Tab Verkooporder

Toont de lijst met alle Verkooporders gerelateerd aan de Verkoopkans. Klik op ‘Voeg Verkooporder toe’ (Add Sales order) om een nieuwe Verkooporder aan te maken en daarmee te linken aan de Verkoopkans.

Tab Diensten

Toont de lijst met Diensten die gerelateerd zijn aan de Verkoopkans. Klik op de knop ‘Selecteer Diensten (Select Services) om te selecteren en te relateren vanuit de bestaande dienstenlijst.