Gezondheid en welzijn

Oplossingen in dynamische branche

Van zorgdatabase tot relatiebeheer voor therapeuten en online verkoop van hulpmiddelen en supplementen. CRM en e-commerce als effectieve oplossingen in een dynamische branche.

EFFECTIEVE OPLOSSINGEN IN EEN DYNAMISCHE BRANCHE

ONLINE CRM EN E-COMMERCE

Organisaties die actief zijn in de gezondheids- en welzijnszorg hebben behoefte aan oplossingen om gestructureerd informatie vast te leggen, snel te kunnen raadplegen om zo flexibel op veranderingen te kunnen inspelen en/of meer te verkopen.

Vicus, e-commerce expert in de gezondheidszorg/welzijnsbranch

Vicus begrijpt de processen en uitdagingen in deze branche. Sinds 2005 hebben wij diverse organisaties die actief zijn in de gezondheids- en welzijnsbranche geholpen met het effectief vastleggen en raadplegen van informatie, het creëren van meer overzicht en inzicht, het verbeteren van klant/patiënt communicatie en het behalen van meer rendement. Vicus realiseerde sinds 2007 diverse e-commerce projecten in de zorg zoals een geïntegreerd online gezondheidsplatform, bestaande uit een boekhoudkundigsysteem, vtiger CRM-systeem en Magento webshop.

VOOR ORGANISATIES

  • Mantel- en Thuiszorgorganisaties
  • Regionale Ondersteuningsstructuren (ROS'en)
  • Producenten en handelaren van medische apparatuur
  • Commerciële en alternatieve geneeswijzen
  • Leveranciers van supplementen, gezonde voeding en dranken

OPLOSSINGEN

  • Opbouw van CRM zorgdatabase
  • Samenwerkingsverbanden inzichtelijk maken
  • Opkomst e-commerce in deze sector
  • Relatiebeheersysteem voor therapeuten

Genoeg kansen in de markt

Gereguleerde marktwerking in de zorgsector zet door, maar is een lange weg. In steeds meer zorgsectoren wordt de prestatiebekostiging doorgevoerd en werken zorginstellingen steeds vraaggerichter en efficiënter. De invloed van de economische ontwikkelingen op de gezondheidszorg is duidelijk merkbaar geworden. De vraag naar zorg en de kosten nemen toe, maar ook de druk op de budgetten wordt groter. Zeker als de overheid besluit om nog meer op het macrobudget van de zorg te gaan bezuinigen. Dan is het fijn om te weten dat je met de open source oplossingen van Vicus tegen relatief lage kosten je proces goed kunt optimaliseren.

Vicus realiseert sinds 2007 e-commerce projecten in de zorg zoals online gezondheidsplatform, bestaande uit een boekhoudsysteem, Vtiger CRM-systeem en Magento webshop.

Daarnaast bouwden wij webshops voor optimaal rendement uit online verkoop van supplementen, hulpmiddelen, speciale voedingsmiddelen etc.

Steeds meer dringt e-commerce door in de zorg. De alternatieve zorg en segmenten zoals verkoop van superfoods en (semi)medische apparatuur weten de weg naar online goed te vinden.

Vicus combineert haar kennis en ervaring op het gebied van online verkopen middels de bouw van Magento webshops en het implementeren van Vtiger CRM-systemen.

De door Vicus aangeboden oplossing op basis van Vtiger CRM is uitermate geschikt om complexe relaties en structuren te registreren en samenwerkingen inzichtelijk te maken en te beheren.

Zeker van belang in een branche als de gezondheids- en welzijnszorg waarbij contactpersonen vaak in vele verschillende rollen zijn betrokken bij werkgroepen en/of samenwerkingsverbanden.

Voor een thuiszorgorganisatie realiseerden wij een open source CRM oplossing. Deze organisatie heeft een telefonisch bereikbaar team die thuiszorg-behoeftes noteert in Vtiger. Hier worden vervolgens vrijwilligers aan gekoppeld.

Via het CRM-systeem verzamel je meer informatie en stuur je geautomatiseerd meer informatie op het juiste moment naar je cliënt. Als je meer weet van je cliënten, kun je ze ook beter helpen.

De kracht van Vicus zit in de combinatie van ervaring, de beste software, koppeling en integratie. Vicus sluit jouw CRM-systeem aan op jouw webshop en backoffice en/of ERP-systeem.

We koppelen desgewenst CRM ook met jouw warehouse management systeem (WMS) en andere logistieke applicaties. Zo ervaar je het gemak van werken vanuit één systeem. Minder tijd, meer omzet en betere service.

Vicus realiseerde voor verschillende klanten een webshop inclusief koppeling met back-office, magazijn en boekhouding in dit snel groeiende segment.

Ook realiseerden wij meerdere Magento webshops voor organisaties in rawfood/superfood. Het voordeel voor deze organisaties: tijdbesparing, verbeterde klantcommunicatie en meer focus op eigen business.

INTERESSE?

CRM SYSTEEM OF MAGENTO WEBSHOP VOOR GEZONDHEIDSZORG

Maak snel een afspraak om ook jouw organisatie te laten excelleren. Over drie maanden ziet jouw organisatie er dan significant anders uit.

Neem contact met mij op!

Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen