Nieuwe ontwikkeling in strijd tegen spam

DomainKeys Identified Mail (DKIM)) is een techniek die volgens deskundigen ervoor kan zorgen dat spam de wereld uit gaat. Hier een korte uitleg wat het inhoudt.

De IETF, een wereldwijde organisatie die de standaarden voor internet bepaalt, heeft de DomainKeys Identified Mail (DKIM) antispamtechniek goedgekeurd. Het is een beveiliging die grote gevolgen heeft voor de verzending van e-mail, met name voor de mailproviders, maar die volgens kenners een goede kans maakt om er voor te zorgen dat spammail uit de wereld verdwijnt.

De basis van DomainKeys Identified Mail (DKIM) is een technologie om de identiteit van de afzender van een e-mail vast te stellen. Anoniem mailen is niet langer een optie, zodat de identiteit van een spammer zonder moeite achterhaald kan worden.

Beveiligingsdeskundigen zijn lovend over de techniek, maar invoeren daarvan zal een grote klus worden. Alle mailaanbieders zullen namelijk de beveiliging moeten invoeren, zowel aan de verzendkant als aan de ontvangstkant. Alle digitale handtekeningen moeten geregistreerd staan, en de identificatiecode van iedere binnenkomende e-mail moet daarmee vergeleken worden. Het is dan ook de verwachting dat het invoeren van deze beveiliging enkele jaren in beslag zal nemen.

Vanuit Vicus volgen wij deze positieve ontwikkeling. Voor meer infroomatie kunt u contact met ons opnemen.