Google stopt in 2023 met Universal Analytics

Google stopt met haar Universal Analytics. Tijd om over te stappen naar Matomo? of toch naar Google Webanalytics 4

Vanaf 1 juli 2023 verwerken Universal Analytics-property’s geen nieuwe hits meer.

Als je nog steeds gebruik maakt van Universal Analytics, raden we je aan tijdig over te stappen naar:

  • Matomo WebAnalyics

of

  • Google Analytics 4

Matomo Webanalytics

Matomo (voorheen Pwik) is een open source webanalytics programma. Deze werkt onder eigen beheer. Je bepaald dus zelf wat je wel en niet wilt opslaan. De database die je daarmee opbouwt kun je zelf benaderen via een moderne front-end. Veel mensen ervaren deze prettiger dan die van Google.

Een belangrijk voordeel is dat je Matomo ook zo kunt instellen dat het werkt op basis van je serverlogs. Er zijn dan dus geen intensieve scripts meer nodig die je website vertragen.

Google Analytics 4

Google Analytics 4 werkt volgens moderne technieken. Maar is wel nog steeds van Google. Verder is het behoorlijk vergelijkbaar met het bekende Google Analytics dat werkt op basis van de Universal Analytics technologie.

Er is veel te doen om AVG. Daarom bepaald Google voor jou welke gegevens wel en niet worden geregistreerd. Google wordt daar steeds stricter in. Daardoor wordt er vaak veel niet goed geregistreerd en kun je niet altijd de juiste beslissingen nemen. Dat vind niet iedereen prettig.

Neem contact op met ons als je meer informatie wilt of als je de nieuwe WebAnalytics (Matomo of GA 4) wilt laten inregelen.