Vtiger CRM en valuta-instellingen

Je bent hier:

In dit artikel leggen we uit hoe je scheidingstekens voor valuta kunt instellen in Vtiger CRM. Een bescheiden instelling dat niet alleen bepaalt hoe de weergave van getallen en valuta is, maar ook hoe er met deze eenheden wordt gerekend. Al eerder bespraken we hoe je zaken zoals BTW-tarief kunt configureren in Vtiger CRM en dit artikel sluit daar goed op aan.

Instellingen valuta

Deze instellingen zijn specifiek per gebruiker en moet je dan ook instellen voor iedere gebruiker die je toevoegt aan Vtiger CRM. Hiervoor moet je beheerdersrechten en volg je het menu via Instellingen > CRM instellingen > Gebruikers & Toegang Management > Gebruikers

vtiger-crminstellingen-hoofdscherm_449x280
Hoofdscherm Vtiger CRM Instellingen

In dit scherm kun je instellen hoe we met valuta binnen Vtiger CRM omgaan. Hieronder zie je de specifieke instellingen voor valuta.

vtiger-crminstellingen-valuta_instellingen_938x176
Valuta-instellingen
  1. Welke valuta we in Vtiger CRM gebruiken.
  2. Welk scheidingsteken we hanteren voor decimalen in valuta.
  3. Welk scheidingsteken we hanteren voor duizendtallen in valuta.
  4. Of het valutasymbool voor of achter het bedrag moet staan.
  5. Hoe we duizendtallen willen groeperen.
  6. Hoeveel decimalen we bij valuta willen zien.
  7. Hoe gaat Vtiger CRM om met voorloopnullen in valuta.

In dit artikel willen we in het bijzonder aandacht geven aan het gebruik van scheidingstekens voor duizendtallen en decimalen en de onderbelichte mogelijkheid om duizendtallen te groeperen.

Scheidingstekens valuta

In een standaard Vtiger CRM-omgeving staan de scheidingstekens nogal eens omgewisseld. Dit omdat de gebruikte scheidingstekens regionaal bepaald is. Zorg er dus voor dat voor het veld Scheidingsteken decimalen dat deze op , (komma) staat en dat voor het veld Scheidingsteken decimalen een . (punt) wordt ingevuld.

vtiger-crminstellingen-valuta-scheidingsteken_decimalen_506x235
Scheidingsteken decimalen
vtiger-crminstellingen-valuta-scheidingsteken_duizendtallen_496x236
Scheidingsteken duizendtallen

Duizendtallen groeperen

Wat minder bekend is de optie hoe je wilt dat Vtiger CRM je valuta presenteert. Hanteer je liever de schrijfwijze waarbij duizendtallen worden gescheiden door een punt dan kun je dat met dit veld aanpassen. Zo wordt €1200 dan €1.200 met de instelling 123,456,789

vtiger-crminstellingen-valuta-duizendtallen_groeperen_500x195
Groeperen duizendtallen