Één op de acht bedrijven stapt liever over naar online CRM

CRM is bij de meeste bedrijven nog steeds een ‘lokale toepassing’. Software as a Service (SaaS) is opkomend, maar wordt nog beperkt omarmd.

Bedrijven lijken nog niet volledig overtuigd van de voordelen van SaaS-CRM en moeten nog om. Maar liefst één op de acht organisaties vindt het niet bieden van een SaaS-oplossing reden genoeg om te breken met de huidige leverancier.

Veel bedrijven gebruiken CRM

Circa de helft van de Nederlandse bedrijven met 50 of meer werknemers gebruikt een CRM-applicatie. Er zijn steeds meer leveranciers die SaaS-oplossingen op het gebied van CRM aanbieden waaruit maar weer blijkt dat dit een groeiende markt is. SaaS-CRM op basis van Open Source zijn vtiger CRM of SugarCRM, een CRM oplossing die door Vicus wordt gehost en via internet aangeboden, met als voordeel dat uw onderneming niet zelf de applicatie hoeft aan te schaffen en te implementeren en toch steeds over de meest actuele versie kan beschikken.

CRM als SaaS steeds populairder.

Vooral in de handel- en transportsector is SaaS populair. Bijna de helft van de ondernemingen in deze sector met CRM gebruikt een SaaS-implementatie. In de telecom, nutsbedrijven, media en IT heeft 40 procent van de CRM-gebruikers een SaaS-oplossing in gebruik. De zakelijke dienstverlening loopt duidelijk achter, met slechts een kleine kwart van het CRM-gebruik via een SaaS-constructie.

Wilt u meer informatie klik dan op een van onderstaande links of neem contact met ons op.