BSA veegt vloer aan met MKB – Tijd om terug te slaan!

De Business Software Alliance (BSA) heeft onderzoek laten doen naar de manier waarop ondernemers uit het MKB aankijken tegen het gebruik van illegale software. De anti-piraterijclub is geschrokken van de uitkomsten.

Het MKB heeft weinig problemen met het gebruik van illegale software, een schop tegen het zere been van de BSA. Er wordt dan ook snel gewezen op de risico’s die kleven aan het gebruik van roofkopieën. Met deze waarschuwingen wil de BSA proberen om de bewustwording binnen het MKB te vergroten, maar dat kan vechten tegen de bierkaai zijn. Kleine ondernemers houden zich vooral bezig met hun eigen zaak en letten niet echt op de software die ze daarvoor nodig hebben. Alleen als de portemonnee in het geding komt, zijn MKB’ers wat vaker op de hoogte van mogelijke gevaren. Een kwart van de respondenten realiseert zich dat op gebruik van illegale software een boete kan staan, en een vijfde dat het tot juridische vervolging kan leiden, blijkt uit het onderzoek.

Met Open Source heeft u geen last van de BSA!

Neem contact op met Vicus voor een goed gesprek hoe u legaal gebruik kunt maken van professionele Open Source Software! Dan heeft u geen last meer van de BSA.