Wat is reCAPTCHA?

Je bent hier:

reCAPTCHA is een technologie ontwikkeld door Google die wordt gebruikt om geautomatiseerde bots te onderscheiden van echte menselijke gebruikers op websites. Het doel van reCAPTCHA is om de beveiliging te verbeteren en te voorkomen dat spammers en kwaadwillende bots automatisch inhoud kunnen versturen of ongewenste activiteiten uitvoeren.

Er zijn verschillende versies van reCAPTCHA, maar over het algemeen werkt het door gebruikers een uitdaging te geven die eenvoudig door mensen kan worden opgelost, maar moeilijker voor automatische programma’s. De bekendste uitdaging is het herkennen en selecteren van afbeeldingen met specifieke objecten, zoals het selecteren van alle afbeeldingen met verkeerslichten of voertuigen.

In de context bijvoorbeeld van Magento 2 Mobile OTP Login Pro-extensie wordt reCAPTCHA gebruikt om te voorkomen dat spammers of geautomatiseerde bots zich registreren op de website. Door reCAPTCHA toe te voegen aan het registratieproces, moeten gebruikers de uitdaging voltooien voordat ze kunnen doorgaan met het maken van een account. Hierdoor wordt de kans op ongewenste of kwaadaardige registraties verminderd.