Magento en CRM E-Commerce Specialist

Inhoud

Vtiger CRM Webformulieren (Webforms) module

Je bent hier:

Met een webformulier stel je jouw website of webshopbezoeker in staat om op een eenvoudige, laagdrempelige, maar vooral ook veilige manier in contact te komen met jouw organisatie en zijn/haar (product)interesse kenbaar te maken. Na het invullen van dit formulier kunnen deze gegevens direct beschikbaar komen in jouw vtiger CRM systeem.

Wat is een webformulier?

Een webformulier is een webpagina met invulvelden. Door het invullen van bepaalde gevraagde gegevens kan eenvoudig een e-mailbericht naar de website of webshopbeheerder worden gestuurd. De informatie aanvraag kan dan snel door marketing, sales of een andere afdeling worden opgevolgd. Door het gebruik van velden op het formulier wordt de informatiestroom georganiseerd. Bepaalde invulvelden kunnen wel of niet verplicht worden gemaakt om zo te zorgen voor een veilig en duidelijk informatieaanvraagproces.

Onderdelen van een webformulier

Een standaard webformulier bestaat uit de volgende instellingen / opties:

 • e-mailadres waarheen het bericht gestuurd moet worden. Bij gebruik van meerdere formulieren kunnen verschillende ontvangende e-mailadressen worden ingevuld.
 • selectie van velden. Het webformulier kent een aantal standaard velden die aan of uit gezet kunnen worden. Daarnaast biedt het formulier een aantal vrije velden die naar eigen inzicht gebruikt kunnen worden.
 • wel/niet verplicht invullen van velden (vaak aangegeven met een *)
 • een kopie van het bericht wordt verzonden naar de afzender. Zo weet de afzender welke e-mail hij of zij heeft verstuurd. Ook de inhoud van de e-mail  kan dan worden teruggelezen.

Veiligheid van een webformulier

Naast het feit dat een standaard webformulier veel mogelijkheden bevat is het gebruik van een dergelijk formulier ook nog eens relatief veilig. Een webformulier is veiliger dan het vermelden van een e-mailadres op een website of webshop. Vermelding van e-mailadressen geeft risico dat robots deze e-mailadressen scannen en gebruiken voor het versturen van ongewenste spam-mail. Bij gebruik van een webformulier is het e-mailadres niet zichtbaar.

Webformulier informatie direct in jouw CRM-systeem

Wil je jouw informatieaanvragen direct in jouw CRM-systeem? Vicus biedt deze mogelijkheid met vtiger CRM. Je hebt hierbij de keuze uit een aantal mogelijkheden.

Standaard bevat vtiger CRM een webformulier generator. Met deze generator kan je als organisatie zelf een formulier aanmaken. Ook Vicus kan dit voor jou doen. Wil je dat we je helpen? Geef dan je wensen bij ons op en vermeldt hierbij welke velden, bijzondere wensen, controles en berekeningen je terug wilt zien.

Webformulier van Vicus

Vicus maakt een webformulier dat kan worden gebruikt om informatie aan te vragen. Na invullen en verzenden van het webformulier door de bezoeker van de website wordt de inhoud van het formulier in vtiger CRM opgenomen als ‘Lead’.

 • Standaard bevat het formulier de velden voornaam, achternaam, organisatienaam, e-mail, telefoonnummer.
 • Extra velden kunnen als meerwerk worden uitgevoerd. Mogelijk moeten dan ook in het Leadobject binnen vtiger CRM velden worden aangemaakt.
 • Standaard wordt alleen de Nederlandse taal ondersteund. Indien u meerdere talen wilt opnemen in het webformulier heeft u een andere module nodig.
 • Het webformulier wordt als standaard HTML form met css-classes aangeleverd, in een neutrale vormgeving; Opdrachtgever of zijn webbouwer zorgt zelf voor plaatsing en finale css styling van dit formulier op de website. Desgewenst kan Vicus dit verzorgen (niet begroot).

Vormgeving vtiger webformulier

Jouw vtiger webformulier krijgt een eigen uitstraling. De vormgeving bepaalt immers hoe uw bezoekers uw organisatie zien, ervaren en aanvoelen.

Het aan/uitzetten van modules, velden, configuratie en toekennen van rechten valt onder de inrichting van het systeem.

Voordelen vtiger webformulier samengevat

 • Gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier voor contact.
 • Inhoud formulier wordt direct in vtiger CRM opgenomen als lead.
 • Snelle opvolging mogelijk door e-mail notificatie / meldingen in vtiger CRM.
 • Vtiger webformulier kan naar eigen wens worden ontworpen (eigen uitstraling)