Magento en CRM E-Commerce Specialist

Inhoud

Vtiger CRM records ontdubbelen

Je bent hier:

Dubbel voorkomende records zijn een van de de meest voorkomende ongemakken van softwaregebruik. Met name voor datamanagement. Duplicaties hebben een groter negatief effect dan alleen op de productiviteit. Vooral wanneer gebruik wordt gemaakt van importbestanden en automatische Leadgeneratie zoals bij WebVisitAnalyser dan kan het snel voorkomen dat leads dubbel als lead in het crm-systeem staan, of ze als lead worden aangemaakt terwijl ze al als organisatie bekend zijn. Hoe beter de data op orde is, hoe kleiner de kans op duplicaten.

Let op vanaf vtiger 7.1 werkt herkennen van dubbelen anders.

Dit kan ervoor zorgen dat twee van jouw accountmanagers deze lead gaan opvolgen. Dit kost veel tijd en er kunnen twee verschillende meningen ontstaan, waardoor de buyer journey vertraagd en gefrustreerd wordt. Duplicerende records kunnen zo een negatief effect hebben op het wel of niet binnenhalen van een klant.

Bij dubbele klantrecords in CRM is het belangrijk dat je de juiste record gebruikt. Anders kan er zich een pijnlijke klantervaring voordoen. Deze doet zich bijvoorbeeld voor als een klant behandeld wordt als een vreemde, doordat je de ‘verkeerde’ record (klantenkaart voorzien van onjuiste of onvolledige informatie) gebruikt als basis voor het gesprek of een e-mail.

Vtiger ontdubbelfunctie bespaart tijd.

De ‘vervuiling’ door duplicaties wordt binnen vtiger open source CRM automatisch tegengegaan. Vtiger CRM controleert automatisch of er een duplicaat aanwezig is. Duplicaten worden gemarkeerd en je kunt vervolgens direct beslissen welke actie je hierop onderneemt.

Tevens kunnen duplicaten automatisch worden opgenomen om te negeren in rapporten en filters. Desgewenst kun je duplicaten via een werkstroom ook automatisch laten verwijderen.

Lead deduplicator (add-on)

De lead deduplicator binnen vtiger beschermt jouw CRM 24/7 tegen duplicaties van alle bronnen. Vicus stelt voor jou de criteria binnen vtiger in waaraan een specifiek record moet voldoen om automatisch aangemerkt te worden als duplicaat. Bijvoorbeeld een match op dezelfde voornamen en achternamen en bedrijfsnaam.

Vicus zorgt ervoor dat van deze unieke combinaties er slechts één in het CRM-systeem voorkomt. De lead deduplicator tool werkt op de achtergrond en voorkomt duplicaten van alle automatische imports of koppelingen, niet alleen van een CSV-bestand.

Duplicaten verwerken

De detectie van duplicaat records geeft je de mogelijkheid om duplicaten op te sporen en records samen te voegen.

De functie ‘Samenvoegen’ helpt je bij het beheren van het verbruik van de systeemopslag en het behouden van de kwaliteit van de gegevens door het systeem vrij te maken van oude, verouderde of incorrecte data.

Detectieregels kunnen voor verschillende soorten records worden aangepast, inclusief aangepaste (custom) eenheden.