Inhoud

Marketing Automation met Vtiger CRM

Je bent hier:

Vtiger CRM beschikt over diverse functionaliteiten voor Marketing Automation. Verbeter ook het resultaat van jouw marketing inspanningen. Gebruik professionele tools zoals Campagne Management, E-Mail Marketing, Online Lead formulieren, WebVisitAnalyser en Product Management.

Het Vtiger CRM systeem biedt ook andere marketing-gerelateerde modules, zoals Agenda’s met Contactbeheer en Documenten die je helpen bij het stroomlijnen van jouw marketinginspanningen.

Vicus geeft workshops en trainingen speciaal gericht op het gebruiken van de marketing mogelijkheden van Vtiger CRM.

Marketing

Marketing is een term die een samentrekking is van de woorden ‘Market getting’. Het betekent dus het verkrijgen van een markt: oftewel het juiste product, de juiste verkoopkanalen, de juiste klanten een effectieve promotie. Dit geheel moet leiden tot orders.

Marketing automation

Marketing automation zijn over het algemeen IT-gerelateerde middelen dit dit proces vergemakkelijken, verbeteren en monitoren.

  • Vergemakkelijken en verbeteren: klantselecties maken op basis van criteria, e-mailcampagnes automatiseren, company-style integraal doorvoeren, processen uit handen van medewerkers nemen waardoor ze goedkoper worden.
  • Monitoren: meten wat de reacties van klanten zijn.

Campagne management

Campagnes (Campaigns of marketingcampagnes) zijn marketinginspanningen om de omzet door middel van marketingactiviteiten te verhogen. Het doel van deze inspanningen is vaak om nieuwe Leads te genereren en te helpen deze om te zetten in nieuwe Verkooporders.

Een Campagne kan ook andere doelstellingen hebben zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de naamsbekendheid van je organisatie. Vtiger CRM helpt je om je marketingcampagnes beter te beheren, uit te voeren, te volgen en bij te sturen.

Gebruik Vtiger CRM om selecties op jouw adressenbestand te doen en gerichten mailings en / of nieuwsbrieven per e-mail te verzenden.

MailChimp koppeling (add-on)

De Vtiger MailChimp koppeling voor het gebruiksvriendelijker opstellen en versturen van grote hoeveelheden mail (>1000 mails). Omdat MailChimp strikte regels hanteert bij het verzenden van bulk e-mail staat MailChimp als betrouwbare partij bekend bij grote spelers zoals Google en Microsoft. Hierdoor is de kans dat jouw email in een spambox belandt veel kleiner geworden.

E-mail via ingebouwde werkstromen

Via de ingebouwde werkstromen kun je jouw klantenbestand via e-mail benaderen. Als autodealer beschik je bijvoorbeeld over gedetailleerde kennis van jouw wagenpark (APK, seizoenen, merken, merkspecifieke thema’s of issues). Dus kun je heel selectief en goed getimed naar jouw klanten informatie sturen die voor hen van toepassing is.

EMAIL Maker (add-on) voor kleinschalige mailingen

Met de Vtiger module EMAIL Maker kun je op een uitgekiende wijze selecties maken van klanten. Voor elke klant kun je een specifiek huisstijl gemaakt e-mailsjabloon aanmaken.

Omdat de selectiecriteria fijnmazige filtering mogelijk maakt kan de inhoud van de mailing zeer precies op de klant worden afgestemd: geen overbodige informatie en informatie waar een klant baat bij kan hebben.

Alle data in Vtiger kan ‘dynamisch’ worden meegenomen in de mailing. Dat wil zeggen dat data die specifiek op een klant betrekking heeft, ook alleen bij die specifieke klant wordt getoond.

Nurture mailingen

Als een prospect aangeeft op dit moment nog niet toe te zijn om een aankoop te doen, maar wellicht in de toekomst (bijvoorbeeld over een halfjaar wel), dan is het zaak om deze doelgroep ‘warm te houden’, ofwel te ‘nurturen’. Een mooie taak voor de marketingafdeling. Vtiger biedt via Campagnes, Selectiefilters en Rapporten de mogelijkheid om nurture-groepen aan te maken en hen met gerichte (commerciële en informatieve) mailingen, nieuwsbrieven, campagnes te voorzien van bruikbare informatie.

Online Leadformulieren / Webformulieren

Met een webformulier worden snel en makkelijk jouw Leads automatisch vanuit jouw website naar het Vtiger CRM systeem ingeschoten. Vicus kan ook andere soorten webformulieren voor je maken van contactformulier tot een volledig (bestel)proces met meerdere schermen.

Product Management

In de ingebouwde Productcatalogus kan ook de marketinginformatie worden bijgehouden. PDF Flyers, productspecificaties en afbeeldingen hangen aan de productkaart. Er zijn klanten waar we de productkaart hebben uitgebreid met meerdere velden om uitgebreidere informatie in Offertes of Productflyers op te kunnen nemen of bij een koppeling naar een webshop uitgebreide (meertalige) informatie te kunnen publiceren.

Webbezoeken herkennen, identificeren en profileren met WebVisitAnalyser (add-on)

De Marketing Automation oplossing WebVisitAnalyser wordt door diverse organisaties toegepast. Met de WebVisitAnalyser ga je als organisatie doelgerichter marketing en sales bedrijven. De WebVisitAnalyser zet automatisch nieuwe webbezoeken in het CRM.

PDF Maker voor brochures en brieven (add-on)

Met de PDF Maker maak je op interactieve wijze snel documenten met ‘rich content’. PDF maker geeft een gebruiker de mogelijkheid om ‘on the fly’ PDF-documenten te genereren die aan bijvoorbeeld e-mails kunnen worden toegevoegd. Met uitgebreide mogelijkheden voor vormgeving en inhoud en ondersteunt de dynamische content van Vtiger CRM.

Met de PDF Maker creëer je een uniforme, professionele uitstraling. Je maakt snel fraaie productflyers, Orders, Facturen, Documenten en brieven opgesteld op basis van de huisstijl.