Hoe kunnen we helpen?

Inhoud

Kun je Vtiger gebruiken met LDAP?

Je bent hier:

LDAP staat voor Lightweight Directory Access Protocol. Het is een open standaardprotocol dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot en informatie te doorzoeken in een directoryservice. Een directoryservice is een hiërarchisch gestructureerde database die gebruikt wordt om informatie over gebruikers, computers, netwerken, services en andere resources op te slaan en te organiseren.

LDAP wordt vaak gebruikt voor het beheren van gebruikersauthenticatie en -autorisatie in netwerken. Het maakt het mogelijk om informatie over gebruikers en andere entiteiten centraal op te slaan en toegankelijk te maken voor verschillende toepassingen en systemen. LDAP is een veelgebruikt protocol in zakelijke omgevingen en wordt vaak toegepast in combinatie met andere protocollen zoals Kerberos voor beveiligde authenticatie.

Bij de integratie van systemen, zoals het voorbeeld van de Vtiger LDAP-authenticatie, wordt LDAP vaak gebruikt om gebruikersnamen en wachtwoorden op te slaan en te beheren. Het maakt het mogelijk om een enkele set aanmeldingsgegevens te gebruiken voor meerdere systemen, waardoor het beheer van toegangsrechten efficiënter wordt.

Vicus heeft een module beschikbaar om LDAP in Vtiger CRM te gebruiken om gebruikers te authenticeren.