Web Design

In de afgelopen 21 jaar hebben we 340 webshops ontworpen voor onze klanten.

Vicus ontwerpt en bouwt webshops met een doordacht design en voor gebruik op meerdere apparaten.

Als je een grafisch ontwerp nodig hebt voor je website of Magento-webshop.

Als je de gebruikservaring van je website en Magento-webshop wilt optimaliseren.

Als je de conversie van je website en Magento-webshop wilt verhogen.

Stappenplan

Het begint met een duidelijke beschrijving van de doelstelling van jouw webshop, de doelgroep die jij wilt bereiken en op welke wijze je dit gaat doen. Daarnaast bepaal je hoe je jouw succes en voortgang wilt meten op je webshop. Tot slot verzamel je alle beschikbare informatie over je merk en huisstijl.

Een heldere informatiearchitectuur is het fundament van je webshop en bepaalt waar welke informatie staat, hoe deze gestructureerd is, wat de relatie is tussen content en hoe die gevonden kan worden. Voor je begint aan het (her)ontwerpen van een webshop beschrijf je de paginastructuur, de inhoudshiërarchie en het door jouw bezoeker te volgen pad.

De informatiearchitectuur vormt de basis om wireframes als visuele weergave van de structuur en functionaliteit van webpagina’s. Het resultaat is een navigeerbaar prototype van je webshop om te visualiseren hoe tekst, afbeeldingen en illustraties op elke webpagina worden weergegeven. Wireframes worden gebruikt om de basisstructuur van een pagina vast te stellen.

Het ontwerpen van een goede gebruikservaring is niet een enkele stap maar een iteratief proces. De structuur en functionaliteit worden vertaald naar een User eXperience-ontwerp (UX-ontwerp) die de bezoeker zo makkelijk mogelijk leidt naar zijn doel. Door vooraf na te denken over hoe een gebruiker makkelijk en sneller door de webshop kan navigeren, zullen je bezoekers minder snel fouten maken en minder onduidelijkheden hebben.

In deze laatste stap ontwikkelen we een grafisch ontwerp voor jou. In dit ontwerp komen onze ideeën voor typografie, iconografie, kleurgebruik, illustraties, design grid, knoppen en schermindelingen samen. Dan volgt een uitwerking van een of meer sjablonen die binnen het UX-design al zijn uitgewerkt en een visueel concept. Indien gewenst bouwen we een design prototype om de beleving te kunnen ervaren.

Een beter design voor je webshop

Van eenvoudige microsites tot complexe dynamische webshops. Wij bouwen een goed werkende en mooi-ogende webshop met pragmatische aanpak.

Ja, ik wil e-mail van Vicus ontvangen